Teknoloji

Apple MacBook Pro Retina güncellemesinin detayları sızdı

macbook-pro-retina-280714

Apple çok yakında MacBook Pro Retina serisini daha güçlü teknik özelliklerle yenilemeye hazırlanıyor.

MacBook Pro Retina’nın teknik özelliklerini gösteren bir belgenin fotoğrafı Çin’den sızdı ve bu, güncellemenin çok yakın olduğunu gösteriyor. Apple’ın MacBook serisini yenileyeceği, hatta Retina ekranlı MacBook Air’ı da çıkaracağı dedikoduları uzun zamandır dillendiriliyordu. Ne var ki, Retina ekranlı MacBook Air ile ilgili olarak bu son sızıntı herhangi bir detay içermiyor.

Yeni MacBook Pro Retina dizüstü bilgisayarların üç farklı çeşitle gelmesi bekleniyor. Her biri hızı 2.2 GHz ile 2.8 GHz arasında değişen ya da Turbo Boost ile 4.0 GHz’e çıkabilen Intel Core i7 işlemci seçeneklerine sahip olacak. Hatta temel modelde 16 GB RAM bulunacak.

En üst model MacBook Pro Retina’da 2.8 GHz, Turbo Boost ile 4.0 GHz Intel Core i7 işlemci, 16 GB RAM, 1 TB SSD, Intel Iris Pro GPU, Nvidia GeForce GT 750M GPU, 2 GB VRAM gibi özellikler bulunacak. Bu modeli fiyatı verilmiyor, ancak çok da ucuza gelmeyeceği belli oluyor.

macbook-pro-retina-cin-dedikodu-280714

Dedikodu değirmeni ve Apple’ın üçüncü çeyrek finans raporuna dair analizler, yeni nesil MacBook Pro Retina serisinin eylül ayında, iPhone 6 ile birlikte çıkacağını işaret ediyor. Bu arada Apple’ın yıl sonuna doğru veya gelecek yılın başlarında 4K ekranlı iMac çıkaracağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER