Teknoloji

Apple MacBook Pro kullanıcılarına kulaklık jakı anketi gönderiyor

macbook

apple macbook pro taslakAylar boyunca etrafta dolaşan dedikoduların ardından Apple, kulaklık jakı olmayan iPhone 7’yi geçtiğimiz hafta tanıtmıştı. Şirketin şimdi de MacBook Pro kullanıcılarına cihazlarındaki farklı bağlantı seçeneklerinden faydalanma alışkanlıklarına ilişkin bir anket gönderdiği söyleniyor. Anketteki sorulardan birinin de kulaklık jakıyla ilgili olması, Apple’ın MacBook’ta da bu girişe veda edebileceğini düşündürüyor.

Anketi ilk olarak MacRumors sitesi gündeme taşırken, Twitter’da yapılan çeşitli paylaşımlar da anket konusunda daha somut fikirler edinmeyi sağlıyor. Sorulanlar arasında ise “Retina ekranlı MacBook Pro’nuzda kulaklık girişini hiç kullandınız mı?” sorusu dikkat çekiyor.

Diğer sorularda ise diğer girişlerin kullanımı üzerine odaklanılıyor. Örneğin, sorulardan birinde Retina ekranlı MacBook Pro’ya dijital kameradan nasıl fotoğraf aktarımı yapıldığı soruluyor. Bunun da SD kart ve microUSB girişleriyle ilgili olduğu düşünülüyor. Apple’ın önümüzdeki ay tanıtacağı yeni MacBook Pro’da SD kart girişine yer vermediği tahmin ediliyor. Anketteki bir diğer soruda ise pil ömrü üstüne odaklanılıyor.

apple-macbook-pro-anket-150916Yeni MacBook Pro’nun kasasına ait olduğu söylenen sızıntılarda USB-C girişi ve kulaklık jakı görülüyor. Dolayısıyla Apple’ın dizüstü bilgisayarında kulaklık jakından kısa vadede kurtulmasına pek ihtimal verilmiyor. Apple MacBook Pro tasarımı konusunda kullanıcılardan aldığı fikirleri önümüzdeki ay tanıtılacak versiyon yerine daha sonraki sürümlerde kullanacak gibi gözüküyor.

Apple MacBook Pro kulaklık jakından önümüzdeki yıl kurtulabilir

Önümüzdeki ay görücüye çıkacak tasarımın birkaç yıl boyunca kullanılması bekleniyor. Dolayısıyla Apple’ın gelecek yıldan itibaren tasarımın ana hatlarını koruması, ancak kulaklık jakından kurtulması ihtimaller arasında sayılıyor. Ancak bu değişimin daha uzun vadede gerçekleşmesi de şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER