Teknoloji

Apple tasarımcısı Jony Ive’den bağış kampanyası için kırmızı renkli Mac Pro

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple yeniden tasarlanmış Mac Pro’yu ilk kez WWDC 2013’te göstediğinde, deyim yerindeyse herkesin ağzı açık kalmıştı. Geçtiğimiz hafta düzenlenen iPad etkinliğinde bu yeni masaüstü bilgisayarın piyasaya çıkış detayları da açıklandı. Ancak Mac Pro ile ilgili haber trafiği bununla bitmedi.

apple-mac-pro-kirmizi-281013-1Apple’ın baş tasarımcısı Jony Ive ve onun tasarım ortağı Marc Newson bu çekici Mac Pro’nun kasasını kırmızıya boyayarak ona biraz daha çekici hava katmışlar. Söz konusu özel tasarım Sotheby’s’ın bağış amaçlı açık artırma etkinliği için gerçekleştirilmiş. Yeni Mac Pro’nun silindirik kasasının kırmızıya boyandığı bu ürün diğer yardım amaçlı Product (RED) ürünlerini hatırlatıyor.

Apple’ın Mac Pro serisi ürünleri aralık ayından itibaren yaklaşık 3 bin dolarlık yurt dışı satış fiyatıyla müşterilere ulaşacak. Ancak bu kırmızı renkli modelin, Sotheby’s tahminlerine göre 40 ila 60 bin dolar arasında bir fiyattan alıcı bulması bekleniyor. Kesinlikle ucuz değil, ancak bu ürünü satın alan kişi iyi bir amaca da hizmet etmiş olacak.

Mac Pro’nun en önemli özelliği teknik donanımın isteğe göre özelleştirilebilmesi. Normal bir Mac Pro 3.7 GHz dört çekirdekli Intel Xeon E5işlemci, çift AMD FirePro D300 GPU, 12GB RAM ve 256GB of PCIe tabanlı flaş depolama birimi gibi özelliklerle sunuluyor. Açık artırma versiyonunun bu özellikleri barındırıp barındırmayacağıysa şu an için bilinmiyor.

Açık artırmada satılacak Apple ürünleir arasında Leica M’in Product (RED) versiyonu ve 18 karat altın kaplama Apple EarPods kulaklıklar  da bulunuyor.

Apple geçtiğimiz ay Product (RED) yardım kampanyasının önde gelen destekçilerinden biri olarak, aralarında iPod shuffle, iPod nano, iPod touch, iPad Smart Cover ve iPhone 4 kılıfının da bulunduğu Product (RED) markalı ürünlerden 65 milyon dolar gelir elde edildiğini açıklamıştı.

Apple’ın açık artırmada satacağı ürünlerin fotoğraflarını galeride bulabilirsiniz.

İlgili >> MacRumors, Sotheby’s

İLGİLİ HABERLER