Manşetler

Apple Mac mini’yi yeniledi, HDMI çıkışı ve kart okuyucu ekledi – Galeri

Apple bugün yeni bir Mac mini ile karşımıza çıktı. Fiyatları 699$’dan başlayan yeni Mac mini’lerin temel konfigurasyonu 2.4 GHz’lik Core 2 Duo işlemci, 2 GB RAM ve 320 GB kapasiteli sabit diske sahip.

Sonunda Mac mini’ye de HDMI çıkışının eklendiğini bu versiyonda görüyoruz, ayrıca SD kart okuyucusu, 802.11n Wi-Fi, Mini DisplayPort girişi de yer alan özellikler arasında. Apple, NVIDIA GeForce 320M yongası sayesinde grafik performansının iyileştirildiğinin müjdesini veriyor. 3.55 cm’lik yüksekliğiyle yeni Mac mini bir o kadar da küçük, ancak her nasılsa bu küçük yapının içine elektrik devrelerini de sokmayı başarmışlar, yani eski Mac mini’lerdeki gibi kocaman bir adaptör taşımak zorunda kalmayacaksınız.

Optik sürücü istemeyenler için Apple bunu ikinci bir sabit diskle değiştirme olanağı tanıyor. İki tane 500 GB kapasiteli sabit diske sahip bir konfigurasyon yaratabilirsiniz. Snow Leopard Server, 4 GB RAM ve 2.66 GHz’lik Intel yongasının yer aldığı bir model 999$’a maloluyor. Son olarak yeni kasalar kullanıcı tarafından erişilebilen bellek yuvalarıyla geliyor, kasanın altındaki çıkarılabilir panelden bellekleri değiştirmeniz mümkün.

Yeni Apple Mac mini’ye ait fotoğrafları aşağıdaki galeride bulabilirsiniz.

Galeri: Apple’dan yeni Mac mini
[nggallery id=328]

İlgili – Engadget: Basın Bülteni

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER