Teknoloji

Apple Mac mini Sandy Bridge işlemcilerle yenilendi, Mac mini sunucu modeli tanıtıldı

Apple MacBook Air serisini güncellerken Mac mini’yi boş geçmedi. Yeni Mac mini serisi de Intel Sandy Bridge işlemci seçenekleri ve Thunderbolt port desteğiyle donanmış şekilde geliyor. Bu kompakt masaüstü bilgisayar yine çekici alüminyum tasarımla geliyor, ancak optik sürücü barındırmıyor. Core i5 ve Core i7 işlemci seçenekleriyle sunulan Mac mini’de 256 GB kapasiteli SSD opsiyonel sunulurken, ayrıca bir de özel sunucu modeli çıkarılmış.

Son kullanıcılara özel modellerde çift çekirdekli Intel Core i5 veya Core i7 işlemcileri gelirken bu işlemcilere AMD Radeon HD 6630M ayrık grafik kartı eşlik ediyor. Sunucu modelinde ise dört çekirdekli Intel Core i7 bulunuyor. 599$’lık ABD satış fiyatına sahip olan temel modelde 2.3 GHz’lik Core i5 işlemci, 2 GB RAM, 500 GB’lık HDD bulunurken, 750 GB’lık sabit disk ve 8 GB RAM ise opsiyonel olarak sunulmakta. 799$’lık modelde ise 2.5 GHz’lik çift çekirdekli Core i5 işlemci, 4 GB RAM, 500 GB’lık sabit disk bulunyor. Bu modelde ise 2.7 GHz’lik Core i7 işlemci, 8 GB RAM, 750 GB sabit disk veya 256 GB’lık SSD seçenekler arasında yer alıyor.

Son olarak Mac mini sunucu modelinde ise 2.0 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Core i7 işlemci, 4 GB RAM, iki adet 500 GB’lık sabit disk sürücü yer alıyor. OS X Lion Server işletim sistemiyle çalışan bu modelin fiyatı 999$’dan başlıyor. Bu modelde ise 8 GB RAM, 750 GB’lık çift sabit disk sürücü veya 256 GB’lık çift SSD birimi seçenekler arasında yer alıyor.

Thunderbolt portu barındıran tüm Mac mini modellerinde Wi-Fi desteği de mevcut.

İlgili – Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER