Teknoloji

Apple Mac mini dördüncü nesil Intel Core işlemcili seçeneklerle satışa çıktı

apple-imac-mini-161014

Apple’ın Mac tarafında Retina 5K ekranlı iMac ile yaptığı bir diğer yeni ürün duyurusu da Mac mini ile ilgili oldu. Bu yılın başlarında ipuçları internete düşen “Mid 2014” model Mac mini nihayet bugün resmiyet kazanmış oldu.

Yeni Mac mini dördüncü nesil Intel Core işlemci seçenekleriyle geliyor. Bunun yanı sıra Intel Iris ve HD Graphics 5000 seçenekleri mevcut. İki adet Thunderbolt 2 portu da barındıran bu bilgisayar Apple yöneticisi Phil Schiller tarafından “dünyanın en yüksek enerji verimliliğine sahip masaüstü bilgisayarı” olarak nitelendirildi.

Apple’ın en yeni Mac mini modeli 1499 TL’den başlayan Türkiye satış fiyatlarıyla bugün itibarıyla piyasaya sunuluyor. Apple yeni Mac mini’nin üç standart modelini sunuyor. 1.4 GHz çift çekirdekli Intel Core i5, 4 GB RAM, 500 GB sabit disk sürücüsü ve Intel HD Graphics 5000’li modelin fiyatı 1499 TL olarak belirlendi.

İkinci modelde 2.6 GHz çift çekirdekli i5 yongaset, 8 GB RAM, Intel Iris Graphics ve 1 TB sabit sürücü yer alıyor. Bu model de 1999 TL’lik Türkiye satış fiyatına sahip.

Son olarak üçüncü konfigürasyonda 2.8 GHz çift çekirdekli Core i5 işlemci, 8 GB RAM, Intel Iris Graphics, 1 TB Fusion Drive bulunuyor. Bu model de 2999 TL’lik fiyatla ülkemizde satışa çıkıyor.

Güncelleme seçenekleri arasında 3.0 GHz çift çekirdekli Core i7 işlemci, 16 GB’ye kadar RAM, 1 TB flaş saklama alanı da bulunuyor. Önceki Mac mini’leirn aksine dört çekirdekli Core i7 işlemci seçeneği yer almıyor.

İLGİLİ HABERLER