Manşetler

Apple Mac App Store faaliyete geçti

Beklenen gün geldi ve Apple’ın OS X tabanlı MacBook ve Mac makinelerine özel uygulama mağazası Mac App Store faaliyete geçti. Geleceği Ekim 2010’daki Back to the Mac etkinliğinde duyurulan Mac App Store ile iOS cihazlarında başarılı olan App Store modeli masaüstü sistemlere de getirilmek isteniyor. Mac App Store ile ücretsiz veya ücretli masaüstü yazılımları indirmek, yüklemek ve otomatik olarak güncellemek mümkün olacak.

Yazılımcıları için iOS App Store’da geçerli olan 70’e 30 paylaşım oranı Mac App Store için de geçerli. Yaklaşık 1000 uygulama ile faaliyete geçen Mac App Store’da Apple’ın iLife paketi içinde yer alan iPhoto, iMovie ve GarageBand yazılımları (herbiri 14.99$) ve iPad’den de aşina olduğumuz Pages, Keynote ve Numbers (herbiri 19.99$) gibi yazılımlar da bulunuyor. Bunun yanında Autodesk Sketchbook Pro, Pixelmator, Cheetah 3D ve Flight Control HD üçüncü parti yazılım ve oyunlar da Mac App Store’da mevcut Mac App Store mevcut OS X Download Mağazası’nın yerini alacak.

Mac App Store mağazası yazılımının sisteminize gelmesi için Yazılım Güncelleme aracını çalıştırıp en son OS X güncellemelerini almanız gerekiyor. Bu işlemden sonra Mac’e özel uygulamaları indirmeye başlayabilirsiniz.

İlgili – Apple (Basın Bülteni)
İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER