Teknoloji

Apple Avrupa’da Lightning-microUSB adaptörü de satıyor

Apple’ın Lightning adaptör üçlüsü iPhone 5, beşinci nesil nesil iPod touch ve yedinci nesil iPod nano ile birlikte gelen Lightning portunu destekleyen tek aksesuarlar değil. Apple Avruap için yeni bir microUSB adaptörü de çıkarıyor. Bu dördüncü aksesuar çeşidi sayesinde microUSB şarj aletleriyle de iPhone 5’i ve iPod’ları şarj etmek mümkün olacak. Apple böylelikle Avrupa Komisyonunun tek bir şarj aletiyle tüm cihazların şarj edilebilmesi şartına kendini uydurmuş olacak.

Avrupa Komisyonunun kararına göre tüm telefonlar microUSB portu üzerinden şarj olmak zorunda. Ancak Apple’ın telefonlarında böyle bir durum söz konusu değil, şirket daha önce olduğu gibi şimdi de kendi geliştirdiği portu kullanıyor. Ancak Lightning-microUSB adaptörü sayesinde bu sorunun etrafından dolaşılmış olacak.

Sözünü ettiğimiz bu microUSB adaptörü büyük ihtimalle cihazdan çıkmayacak. Ayrıca şu an için sadece Avrupa’daki Apple mağazalarında görülüyor, ABD mağazasında bu adaptörün izine rastlanmamış durumda. Avrupa Komisyonunun getirdiği yükümlülükler ABD’yi doğal olarak ilgilendirmediği için ABD’de bu aksesuarın piyasaya girmesi gibi bir durum söz konusu olmayabilir. Büyük Britanya mağazasında 15 pound fiyat etiketi taşıyan bu adaptörün Almanya ve Fransa mağazalarında da 19 avroluk fiyat etiketine sahip olduğu belirtiliyor.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER