Eğlence

Apple kendi web TV servisini kurmak için görüşmeler yapıyor

apple servisleri

apple-store-logo

Recode sitesinde yer alan habere göre, Apple TV programcılarıyla kendi web TV servisini oluşturmak adına görüşmeler yapıyor. Sitenin sektörel kaynaklara dayandırdığı haberinde, Apple’ın servisinde tam teşekküllü TV yayınları yerine çeşitli programlardan oluşan paketler sunacağı belirtildi. Cupertino merkezli şirketin servisin demosunu içerik sağlayıcılarına gösterdiği iddia edilirken, görüşmelerin halen başlangıç aşamasında olduğunun altı çizildi. Dolayısıyla servisin ne zaman faaliyete geçeceği ve fiyatının ne olacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek pek mümkün gözükmüyor.

Apple’ın hazırladığı iddia edilen servisin Sling TV ile benzerlik gösterdiği söyleniyor. Dish tarafından sunulan ve ayda 20 dolar karşılığında abone olunabilen serviste aralarında ESPN’in de bulunduğu birkaç kanal mobil cihazlar, oyun konsolları veya set üstü kutular aracılığıyla izlenebiliyor. Sony de PlayStation Vue adını verdiği ve benzer bir yapıya sahip bulut tabanlı TV sistemi üstünde çalışmalarını sürdürüyor.

Apple TV endüstrisine girme konusundaki arzusunu daha önce açık biçimde dile getirmişti. CEO Tim Cook birkaç kez Apple’ın bu pazarda önemli çıkarları olduğunu ifade ederken, şirketin başkan yardımcılarından Eddy Cue da modern TV deneyimini “rezalet” şeklinde tanımlamıştı. Apple ilgisini açıkça ortaya koysa da, pazarla ilişkisini nasıl kuracağı konusunda henüz tam bir karara varmış gibi gözükmüyor. Şirketin set üstü kutusu Apple TV içerik bakımından oldukça zengin olsa da, 2007’den bu yana pazarda beklenen etkiyi yaratma konusunda yetersiz kalmıştı. 2009’da sunulan iTunes tabanlı abonelik servisi de arzulanan etkiyi oluşturmamıştı.

Apple kablolu yayın operatörleriyle içerik için görüşme yoluna giderek orijinal pozisyonundan biraz taviz verse de, mevcut konumlarını korumak isteyen kablolu yayın operatörlerinin kısa vadede bir anlaşmaya yanaşması pek olası gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER