Eğlence

Apple kendi film ve dizilerini çekmeyi planlıyor

apple-tv-taslak-190515

Apple’ın kendi orijinal dizi ve filmlerini çekmeye hazırlandığı ve bu yönde görüşmeler yaptığı iddia ediliyor. Variety’de yer alan habere göre, Apple bünyesinde oluşturacağı geliştirme ve prodüksiyon birimi için işe alımlara birkaç ay içinde başlayacak. Birimin faaliyete geçişinin ise önümüzdeki yılı bulması bekleniyor. Apple, söz konusu birimle Amazon Prime ve Netflix gibi servislere rakip olacak. Yeni birimin TV şovları veya film gibi alanlardan hangisinin üstüne odaklanacağı bilinmiyor. Ancak Apple’ın içindeki bir ekibin Hollywood’da görüşmeler yapmaya ve Eddy Cue’ye raporlar sunmaya başladığı belirtiliyor.

Variety’nin haberinde Apple’ın planının henüz başlangıç safhasında olduğunun altı çiziliyor. Ancak şirketin son zamanlarda kendi TV programlarını veya filmlerini çekme konusuna olan ilgisinin arttığı biliniyor. Cupertino merkezli şirketin geçtiğimiz aylarda eski Top Gear sunucuları Jeremy Clarkson, James May ve Richard Hammond’a teklifte bulunduğu iddiaları gündeme gelmiş, ancak üçlü sonunda Amazon ile anlaşmıştı. Apple’ın elinde bu tarz anlaşmalar yapmaya yetecek mali kaynakların olduğu herkes tarafından kabul ediliyor. Ancak şirketin çevrim içi TV servisinin henüz hazır olmaması nedeniyle işlerin ağırdan alındığı düşünülüyor. Yenilenen Apple TV kutusunun ise önümüzdeki hafta tanıtılması bekleniyor.

Apple’ın Netflix benzeri bir abonelik modelini takip edip etmeyeceği konusunda bir şeyler söylemek henüz mümkün değil. Hazırlanacak program ve filmlerin iTunes aracılığıyla satılması veya kiralanması da ihtimaller arasında yer alıyor. Ancak Apple Music, şirketin başka servislerin abonelik modellerini birebir uygulama konusunda bir çekince yaşamadığını ortaya koymuştu.

Orijinal içerik sunmak, abonelik servislerinin fark yaratması bakımından büyük önem taşıyor. Netflix, “House of Cards” ve “Orange Is The New Black” gibi programlarla kendisini ayrı bir noktada konumlamayı başarmıştı. Apple şu an için iddiaya ilişkin bir açıklamada bulunmayı reddediyor.

İLGİLİ HABERLER