Teknoloji

Apple’ın akıllı saati iWatch’un ekranında safir cam kullanılacak

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Apple’ın uzun süredir beklenen akıllı saati iWatch, çiziklere ve diğer dış etmenlere karşı dayanıklı safir camla kaplanmış bir ekrana sahip olacak. Şirketin yeni akıllı telefonu iPhone 6’nın ekranında da safir cam kullanacağı haberleri uzun süredir etrafta dolaşıyor. Söylentiler doğru çıktığı takdirde Apple iWatch ve iPhone 6’nın ekranlarını ortak bir dayanıklılık seviyesinde buluşturmuş olacak. The Wall Street Journal’ın haberinde iPhone 6 ve iWatch’un ekranlarında kullanılacak safir camların bu ay itibarıyla Apple’ın Arizona fabrikasındaki üretim bandında dönmeye başlayacağı belirtilirken, şirketin bu önemli bileşen konusunda Çin’deki üretim ortaklarından da destek almasının muhtemel olduğu ifade edildi. Gazete Apple’ın safire özel bir önem gösterdiğinin de altını çizdi.

Ancak Apple’ın safir ve iPhone 6 planlarının birlikte değerlendirildiği noktada haber biraz kafa karıştırıyor. Haberde “Apple safir ekranı bu sonbaharda piyasaya süreceği daha büyük ve daha pahalı iki iPhone modelinde kullanmayı planlıyor.” ifadesi yer alıyor. Söz konusu ifade şirketin safir camı sadece daha yüksek depolama kapasitesine sahip iPhone modellerinde kullanması ihtimalini akıllara getirse de, Apple tarihinde bugüne kadar iPhone modelleri içinde bu tarz bir bölünme tercih edilmiş değil.

Ayrıca bir şeyleri planlama konusunda Apple’a fazla vakit kalmadığını da hatırlatmakta fayda var. iPhone 6’nın 9 Eylülde duyurulacağı yönündeki haberler göz önüne alınınca şirketin cihaza dair kararları çoktan vermiş olması daha muhtemel gözüküyor. iPhone 6 hakkındaki tüm soruların kesin cevabını bulmak için birkaç hafta daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER