Teknoloji

Apple iTunes Radio ile internetten müzik dinleme işine giriyor

Apple’ın beklenen servislerinden bir tanesi olan iTunes Radio WWDC 2013 açılış toplantısında resmiyet kazandı. Apple’ın Pandora, Spotify, Rdio, Xbox Music, Google Play Music All Access gibi yurt dışında popüler olan internetten müzik dinleme servislerine bir meydan okuması olan iTunes Radio için Sony ile bir anlaşma imzalanmıştı.

apple-itunes-radio-100613

iOS 7’nin Müzik uygulamasına entegre edilen iTunes Radio, açılış sayfasında Apple tarafından toplanmış çeşitli istasyonları gösteriyor. Herhangi bir kanala tıklattığınızda şarkılar hemen çalmaya başlıyor. Herhangi bir radyo istasyonunu arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz gibi, bir şarkıya bağlı olarak yeni bir istasyonu da dinlemeye başlayabilirsiniz. Şarkılara yıldız atama, bir şarkıya benzer daha fazla şarkı isteme gibi özellikler de iTunes Radio’nun başlıca özellikleri arasında bulunuyor.

iTunes Radio ücretsiz bir servis olarak sunulacak ancak bunun karşılığında servis reklamlı şekilde hizmet verecek. iTunes Match kullanıcıları ise reklamsız şekilde iTunes Radio’dan yararlanabilecek. Servisin önümüzdeki sonbaharda ilk etapta ABD’de faaliyete geçmesi bekleniyor.

iTunes Store Türkiye’de faaliyet gösteriyor, ayrıca iTunes Match’ten de yıllık 40 TL karşılığında yararlanabiliyoruz. Bu durumda iTunes Radio’nun Türkiye’de de faaliyet göstermemesi için bir neden yok gibi görünüyor, ancak iTunes Radio’nun ABD dışındaki pazarlarda yayılım politikasına ilişkin olarak şu an için yorum yapmak zor gibi görünüyor.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER