Eğlence

Apple iTunes Match’i tüm dünyada kullanıma açtı, Türkiye yine mahrum kaldı

Apple’ın geçtiğimiz ay ABD’de faaliyete geçirdiği bulut tabanlı bir iTunes servisi olan iTunes Match kısa bir zaman sonra uluslararası çapta da faaliyet göstermeye başladı. iTunes mağazasının faaliyet gösterdiği dünyanın diğer ülkelerinde iTunes Match servisini kullanmak mümkün. Türkiye’de iTunes mağazasına erişim olmadığı için bu bizim iTunes Match’ten de mahrum kalmakta olduğumuz anlamına geliyor.

iTunes Match sayesinde kullanıcılar bilgisayarlarında depoladıkları müzik kütüphanelerinin aynısını bulut sunucusu olarak adlandırılan uzak konumlu bir bilgisayar üzerinde, o bilgisayarda depolanmış olan 256 Kbps’lik yüksek kaliteli müzik dosyalarıyla oluşturabiliyor. Eğer kendi bilgisayarlarındaki bir şarkı bulut sunucusunda yoksa, o zaman o şarkıyı kendi bilgisayarlarından bulut sunucusuna yükleyebiliyor. Uzaktaki bilgisayarda oluşturulan bu müzik kütüphanesi iPhone iPad, iPod touch veya Mac gibi cihazlarla her yerden ulaşılabilir ve güvenli bir şekilde saklanabilir olması bakımından gayet verimli oluyor.

iTunes Match Türkiye’de hizmet vermiyor, ancak başka bir ülkenin mağazası altında açtığınız Apple ID hesabınızla iTunes Match’i kullanmayı düşünebilirsiniz. Eğer hediye kartı üzerinden bu hesaba para yüklediyseniz, iTunes Match’in yıllık ücretinin bu paradan çekilmesini sağlayabilirsiniz. Ancak Apple iTunes Match servisinin kullanılması için her halükarda geçerli bir kredi kartı istiyor. Söz konusu kredi kartının kayıtlı olduğu adresin de iTunes mağazası kullanılan o ülke içinde bulunması gerekiyor. İşte bu nokta iTunes Match’in Türkiye’dekiler tarafından kullanılması konusunda sıkıntı yaratıyor.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER