Eğlence

Apple iTunes in the Cloud ve iTunes Match bulut tabanlı servisleri tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple çok beklenen bulut tabanlı müzik servisi “iTunes in the Cloud”‘ın tanıtımını gerçekleştirdi. Her ne kadar bu servis tahmin edildiği gibi bir müzik akış servisi olmasa da, kullanıcıların iTunes üzerinden satın aldıkları şarkıları herhangi ek bir ücret olmadan tüm cihazlarına eklemelerine olanak sağlayacak.

Bunun yanında, diğer cihazlar üzerinden satın alınmış şarkılar da otomatik olarak indirilecek, on cihaza kadar şarkı iletimi yapılabilecek. iCloud kapsamındaki diğer dokuz uygulama gibi iTunes in the Cloud servisi de tamamen ücretsiz. Bu servisin beta sürümü bugün itibariyle sunulmuş olacak.

iTunes in the Cloud servisinin ardından tanıtılan yeni iTunes Match servisi ise kullanıcıların iTunes üzerinden satın almayıp kendi imkanlarıyla oluşturdukları şarkıların yer aldığı müzik kütüphanelerini bulut üzerinden yeniden oluşturmalarını sağlıyor. Kullanıcının tüm kütüphanesi taranıyor ve uyan şarkılar belirlenerek Apple’ın sunucuları tarafında, hâlihazırda mevcut olan DRM’siz 256 kbps AAC müzik dosyaları yardımıyla kullanıcının müzik kütüphanesinin bir kopyası oluşturuluyor. Eğer eşleşme sağlanamazsa, kullanıcının bilgisayarındaki şarkılar buluta yüklenerek liste tamamlanıyor. iTunes Match’in yıllık 24.99$’lık bir ücreti bulunuyor. iTunes Match servisi de önümüzdeki sonbaharda faaliyete geçecek.

iTunes mağazası Türkiye’de açık olmadığı için iTunes in the Cloud ve iTunes Match servislerinin burada tam anlamıyla kullanılıp kullanılmadığını bilmiyoruz. Ancak ücretsiz olan servislerin kullanımında herhangi bir sorunun yaşanmayacağını düşünüyoruz.

İlgili – Engadget (Galeri)

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER