Teknoloji

Apple iPod 15. doğum gününü kutladı

apple ipod music quiz

apple ipodApple iPod ile uzun yıllar süren uykusundan uyanmış ve iPhone’un doğuşuna giden dönüşümünü başlatmıştı. Eğer iPod başarılı olmasaydı, Steve Jobs’un iPhone’a odaklanıp odaklanmayacağı konusunda bir şey söylemek de mümkün değil. Ancak 23 Ekim 2001’de ortaya çıkan iPod’un teknoloji dünyasında yeni bir dönemin kapılarını açtığı rahatlıkla söylenebilir. MP3 oynatıcıları için bir tür devrim olan iPod, Apple’ı da bilgisayar üreticisi olmaktan çıkarmış ve bir tüketici ürünleri şirketine dönüştürmüştü.

iPod’un daha geniş kitlelere ulaşan etkili bir cihaza dönüşmesi ise iTunes sayesinde olmuştu. 2003’te faaliyete geçen iTunes ile iPod kullanıcılarının şarkı satın almaları ve bunları hızlıca iPod’larına aktarıp dinlemeleri mümkün hâle gelmişti.

ipod-birinci-nesil-010416
Birinci nesil iPod

2007’de tanıtılan ilk iPhone, Steve Jobs tarafından “en iyi iPod” olarak nitelenmişti. İlk iPhone modellerinde kullanıcılar müzik dinlemek için ekranın alt kısmındaki dock’ta sabit bulunan iPod ikonuna dokunuyordu. Telefon için yayınlanan ilk reklamlardan birinde de “Daha önce böyle görünen bir iPhone olmadı” cümlesi geçiyordu. Eylül 2007’de ise Apple iPod touch’ı görücüye çıkarmıştı. Görüntü itibarıyla iPhone’a benzeyen cihaz, hücresel özelliklerden yoksundu. Birkaç nesile yayılan iPod touch, en popüler iPod modeli olma niteliğini taşıyor.

Apple iPod yerini uzun zaman önce iPhone’a bırakmış durumda

23 Ekim itibarıyla 15. yaşını kutlayan iPod, yerini uzun zaman önce iPhone’a bırakmış durumda. Apple halen iPod satışına devam etse de, pek çok kişinin tercihi aynı işlevi yerine getiren bir iPhone ya da başka bir akıllı telefon oluyor.

İLGİLİ HABERLER