Teknoloji

Apple iPhone’un Avrupa’daki pazar payı ve satışları geriliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-4s-inceleme-00002

Avrupa’da giderek daha da kötüye giden ekonomik koşullar ve rekabetçi fiyatlar, Apple’ın iPhone’unun, İngiltere dışında, kıta genelindeki pazar payını ve satışlarını kötü etkilemişe benziyor. Geçtiğimiz ekim ayında piyasaya çıkan iPhone 4S ABD ve İngiltere’de güçlü konumunu perçinlemeyi sürdürürken, Avrupalı araştırma şirketi Kantar’ın elde ettiği sonuçlara göre, Avrupa’da durum biraz farklı gibi. Her geçen zaman daha da büyüyen akıllı telefon pazarında Apple’ın payı geriliyor.

Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya gibi Kıta Avrupası olarak nitelendirilen ülkelerin hepsinde iPhone’un pazar payı düşüşte. Düşüşte Fransa yüzde 29’dan yüzde 20 ile başı çekerken Almanya’da da yüzde 27’den yüzde 22’ye düşüş söz konusu. Almanya Android cihazların dağılımında da başı çekiyor. Android telefonları yüzde 61’lik pay ile başı çekerken, Samsung Galaxy S II de bu kategoride lider konumda bulunuyor. Kantar Fransa’daki düşüşü fiyatların hassasiyetine bağlıyor. Ancak Avrupa’yı 2008 yılından beri etkilemekte olan ekonomik kriz de bu ülkede yaşayanların iPhone satın alma gücünü sekteye uğratıyor.

Aslında düşüşün bir sebebi olarak da Android platformunun yükselişi gösteriliyor. Google’ın öncülüğünü yaptığı mobil işletim sisteminin pazar payı ülkeden ülkeye yüzde 46 ile 61 arasında değişiyor.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER