Teknoloji

Apple iPhone ve iPad için iki yeni bellek tedarikçisi buldu

apple servisleri

Apple ve Samsung arasındaki patent ve ürün tasarım savaşı devam ediyor. Samsung şu anda bu savaştan en çok etkilenen taraf gibi görünüyor. Başta Galaxy Tab 10.1 olmak üzere Galaxy serisi akıllı telefon ve tabletlerin satışıyla ilgili olarak yaşanan hukuksal gelişmelerin yanı sıra Samsung’un en büyük parça müşterisi olan Apple başka satıcı bulmak için arayışlara başladığı da belirtiliyor.

Dow Jones tarafından geçtiğimiz şubat ayında yapılan tahmine göre Apple 2011 yılı içinden Samsung’dan kabaca 7.8 milyar dolar değerinde bileşen satın alımı gerçekleştirecekti. Ancak sonrasında yaşananlar bu tahminin gerçeğe dönüşmesini engelleyecek gibi görünüyor. Daha önce A4 ve A5 işlemcilerinin üretimi için Samsung’dan destek alan Apple’ın A6 işlemcilerini TSMC’ye ürettireceği belirtiliyor. DigiTimes’ın haberine göreyse, Apple mobil bellek yongalarının üretimi için de Samsung’dan başka partner aramaya başladı.

Söylentilere göre Apple DRAM ve NAND flaş yongaları için Japonya’dan iki yeni tedarikçi buldu, bunlar Toshiba ve Elpida Memory. Bu üreticilerin sağlayacağı bellek yongaları Apple’ın iPhone ve iPad gibi mobil cihazlarında yer alacak. Toshiba Apple için NAND flaş yongaları, Elpida ise mobil RAM tedariğinde bulunacak.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER