Manşetler

Apple iPhone’un toplam satışı bir milyarı geçti

iphone
apple iphone
iPhone 6s Plus

Apple CEO’su Tim Cook, şirket içinde dün gerçekleştirilen bir çalışanlar toplantısında geçtiğimiz günlerde bir milyarıncı iPhone’un satıldığını açıkladı. Bu, popüler akıllı telefon için en önemli dönüm noktalarından bir tanesi olma özelliğini taşıyor.

Tim Cook, geçtiğimiz hafta içinde bir başka dönüm noktasını geçtiklerini ve bir milyarıncı iPhone’u sattıklarını kaydetti. En fazlasını yapmak için yola çıkmadıklarını, ancak her zaman bir farklılık yaratacak en iyi ürünleri yapmak için yola koyulduklarını belirtti. Her gün dünyayı değiştirmek için katkıda bulunan Apple çalışanlarına da teşekkür etti.

Apple’ın kurucularından Steve Jobs, 2007 yılında Apple iPhone’u tüm dünyaya tanıtmıştı. Başlangıçta bar tipindeki akıllı telefon bir iletişim cihazı, mobil web tarayıcısı ve bir iPod, o zamanların en popüler Apple ürünü, olarak lanse edilmiş; tüm bunların tek bir cihaz içinde paketlenmiş hâli olarak nitelendirilmişti. O zamandan beri iPhone’un dokuz farklı türevini ve dört farklı tasarımını gördük. Apple’ın akıllı telefonu pazarın en iyi satış grafiği yakalayan cihazlarından biri hâline gelmişti. Cihaz, Apple’ın kârında önemli bir yer tutuyor.

Apple’ın önümüzdeki sonbaharda düzenlenecek özel bir etkinlikte gelecek nesil Apple iPhone modelini tanıtması bekleniyor. Dedikodular ve sızan fotoğraflar bu yılki güncellemelerin mevcut iPhone 6 serisinin tasarımı üzerinde yapılacak ufak düzenlemelerle sınırlı olacağını, bununla birlikte 3.5 mm. kulaklık jakının kaldırılacağı ve 5.5 inç model için ikili kamera kurulumunun getirileceğini gösteriyor. iPhone 7 yerine iPhone 6SE adıyla çıkacağı söylenen cihazın geleneksel ana ekran butonunun yerine kapasitif Force Touch özellikli yeni bir butonu barındıracağı da iddia ediliyor. Yeni iPhone’lar muhtemelen 13 Eylül tarihinde düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılacak.

İLGİLİ HABERLER