Manşetler

Apple’ın yeni iPhone’larının çoğunluğunda Samsung tarafından üretilen işlemciler bulunacak

iphone-6-plus-inceleme-00026

Apple ve Samsung son dönemde teknoloji dünyasındaki en ezeli rekabeti yaşayan şirketler olsalar da, bu durum tarafların birbirleriyle profesyonel iş ilişkileri yürütmelerine engel olmuyor. Güney Koreli Maeil Business Newspaper’da çıkan bir habere göre, Apple’ın yeni iPhone’larının büyük kısmında da Samsung tarafından üretilen işlemciler kullanılacak.

Haberde yeni iPhone’ların işlemcilerinin yüzde 75’inin Samsung tarafından üretileceği belirtildi. Samsung’un Apple’ın iPhone’ları için ihtiyaç duyduğu sayıda üst sınıf işlemci üretebilecek birkaç şirketten biri olması, bu işbirliğini gerekli kılan faktörler arasında yer alıyor.

Güney Koreli şirket daha önce de Apple için iPhone 5s’te kullanılan A7 işlemciyi üretmiş, ancak Apple’ın TSMC ile yaptığı özel anlaşma sebebiyle 2014 model iPhone’lar için işlemci üretimi gerçekleştirmemişti. Apple ve Samsung’un bir anda tüm kavgalarını bir kenara bırakmaları mümkün olmasa da, söz konusu iş olunca iki şirket de profesyonelliklerini korumayı sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER