Teknoloji

Apple iPhone ile akıllı ev çözümleri sunmaya hazırlanıyor

iPhone pek yakında akıllı evlerin kapısını açacak bir anahtara dönüşebilir. The Financial Times’ta yer alan habere göre, Apple ev otomasyonuna adım atarak iPhone üzerinden aydınlatmayı, güvenliği ve diğer ev eşyalarını kontrol etmeyi sağlayan bir iPhone yazılımını 2 Haziranda başlayacak WWDC’de tanıtacak. Apple’ın diğer üreticilere kendi akıllı ev çözümlerine uygun ürünler üretme izni vereceği belirtilirken, bu izinlerin verilmesinde gizlilik kısıtlamalarının ve kalite kontrollerinin uygulanacağı ifade edildi. Uygulanacak bu denetimlerin halihazırda Made for iPhone programı kapsamındaki denetimlerle benzerlik göstermesi bekleniyor. Otomasyon işlevininin nasıl kullanılacağı henüz bilinmiyor. Ancak The Financial Times’ın verdiği örneğe göre, ev otomasyon sistemiyle eşleşen bir iPhone tespit edildiği zaman ışıklar otomatik olarak yanacak.

iphone-5s-inceleme-00002

The Financial Times’ın haberinde bu özelliklerin iPhone’da nasıl aktive edileceği; mevcut cihazlara mı geleceği yoksa sadece yeni cihazlarda mı kullanılacağı konusunda bir bilgi bulunmuyor. Bazı analistler yeni iPhone’da NFC bulunacağını ve böylelikle akıllı ev özelliklerinin aktive edilebileceğini belirtirken, Apple’ın iBeacon özelliği kullanılırsa mevcut iPhone modellerinde de bu özelliklerin kullanılabileceği ifade edildi. The Financial Times Apple’ın kapris yaparak WWDC’de akıllı ev çözümünü tanıtmayabileceği notunu düşmeyi de ihmal etmemiş.

Apple bu yılın başında otomobiller için hazırlanan CarPlay’in duyurulmasıyla iOS’in yeni mecralara yayılması konusunda önemli bir adım atmıştı. Otomobiller konusunda Google ve Microsoft ile rekabete hazırlanan şirket, ev otomasyon sistemlerine giriş yaptığı takdirde Nest’i satın alarak bu alandaki niyetini belli eden Google ve Güney Koreli elektronik devleri LG ve Samsung’la mücadeleye girecek.

İlgili >> The Financial Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER