Manşetler

Apple iPhone etkinliğini 9 Eylülde gerçekleştireceğini resmen duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-9-eylul-etkinlik-270815

Apple, artık gelenekselleşen ve yeni iPhone modellerini tanıttığı sonbahar etkinliğinin bu yılki tarihini açıkladı. Şirketin 9 Eylülde San Francisco’daki Bill Graham Civic Auditorium’da düzenleyeceği etkinlik Türkiye saatiyle 20:00’da başlayacak. Etkinlik mekanının 7 bin kişilik oturma kapasitesine sahip olması, Apple’ın etkinlikte vereceği haberlerin bir hayli büyük olacağı fikrini uyandırıyor.

Apple’ın etkinlikte iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ı tanıtmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Yeni cihazların nasıl yükseltmeler sunacağı henüz tam olarak bilinmese de, Apple’ın Apple Watch ve yeni MacBook’larda kullandığı Force Touch özelliğini akıllı telefon ekranlarına da taşıması bir hayli muhtemel gözüküyor. Yeni iPhone modellerinin kamera konusunda da ciddi iyileştirmeler sunacağı konuşulanlar arasında yer alıyor.

Etkinlikte yeni iPhone’lar dışında yeni iPad modellerinin ve yenilenen Apple TV’nin de tanıtılabileceği söyleniyor. Ancak Apple’ın yeni iPad’lerin tanıtımı konusunda geleneğinden şaşmayıp ekim ayını bekleyebileceğini unutmamak gerekiyor. Yenilenen Apple TV’nin 9 Eylüldeki etkinlikte boy gösterme ihtimali hayli yüksek. Uzun süredir konuşulan çevrim içi TV servisinin ise etkinliğe yetişmesi beklenmiyor.

Eylül ayı içinde tam sürümleri yayınlanacak olan iOS 9, OS X El Capitan ve watchOS 2’nin de Apple’ın 9 Eylül etkinliğinde sahne alması sürpriz olmayacaktır. Apple’ın merakla beklenen 9 Eylül etkinliğinin tüm detaylarını Teknoblog aracılığıyla takip edebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER