Teknoloji

Apple iPhone’un Çin’deki satışları ABD performansını geride bırakmış olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6-plus-inceleme-00007

Apple CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz ekim ayında yaptığı açıklamada Çin’in ABD’yi geride bırakarak Apple’ın en büyük pazarı olmasına ramak kaldığını belirtmişti. Ancak The Financial Times tarafından yayınlanan bir analiz, Cook’un bu öngörüsünün beklenenden önce gerçekleşmiş olabileceğini ortaya koyuyor.

Apple’ın 27 Ocakta açıklayacağı 2015 mali yılı birinci çeyrek sonuçlarına ilişkin öngörülerde bulunan analistler, şirketin Çin’de sattığı iPhone sayısının ABD’deki satış rakamını geride bırakmış olabileceğini gösteriyor. UBS’nin analizine göre, 2015 mali yılının ilk çeyreğindeki toplam iPhone satışlarının yüzde 36’sı Çin’de, yüzde 24’ü ise ABD’de gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde bu oran yüzde 29’a karşı yüzde 22 ile ABD’nin lehineydi.

UBS’nin öngörüsü Creative Strategies tarafından da destekleniyor. Apple’ın Çin’de sattığı iPhone sayısının ABD’de sattığından 2 milyon fazla olduğunu açıklayan Creative Strategies, bu noktadan itibaren Çin’in Apple açısından ABD’ye kıyasla çok daha önemli bir pazar olacağını vurguladı. Çin’deki son mağazasını geçtiğimiz hafta içinde açan Apple’ın Çin Yeni Yılı (19 Şubat) öncesinde üç mağaza daha açması bekleniyor. Apple geçtiğimiz eylül ayında tanıttığı mobil ödeme sistemi Apple Pay’i de Çin’de faaliyete sokacak.

İLGİLİ HABERLER