Teknoloji

Apple yeni iPhone için artırılmış gerçeklik özelliklerini test ediyor

apple iphone

apple iphoneApple’ın artırılmış gerçeklik konusundaki hedefleri son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Bloomberg’de Mark Gurman imzasıyla yayınlanan bir haber, iddiaları biraz daha artıracak gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirketin artırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığı veya yeni iPhone’da artırılmış gerçeklik özelliklerine yer vereceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Şirket bünyesinde yüzlerce mühendisin teknoloji üzerinde çalıştığını söyleyen Gurman, Microsoft’un HoloLens ekibinden ve Oculus’tan transfer edilenlerin de ekipte yer aldığını belirtti. Apple iPhone için yaptığı artırılmış gerçeklik çalışmalarının ilk meyvelerini bu yıl içinde almayı planlıyor.

Gurman, Apple’ın test ettiği özellikler hakkında da bilgi verdi. Fotoğraf ya da fotoğraftaki belli nesnelerin derinliğini kare yakalandıktan sonra değiştirmek, şirketin test ettiği özellikler arasında bulunuyor. Diğer bir özellikte ise fotoğrafta belli bir alanı veya nesneyi sabit tutarak fotoğrafı 180 derece döndürmek test ediliyor. Snapchat’in yaptığı gibi artırılmış gerçeklik yoluyla insanlara sanal efektler eklemek de Apple’ın test ettiği özelliklerden biri.

Apple iPhone kamerasıyla artırılmış gerçeklik özelliklerini destekleyecek

Bloomberg’in haberi, başka kaynaklardan gelen iddialarla da örtüşüyor. Apple ürünlerine dair isabetli analizleriyle tanınan Ming-Chi Kuo da yeni iPhone’da “devrim yaratacak” türden bir kamera bulunabileceğini belirtmişti. Kamerada kızılötesi bir projektör ve alıcının da bulunabileceği dile getirilmişti. Derinlik algılama ve üç boyutlu harita çıkarma gibi özelliklerin de yeni iPhone’da bulunabileceği iddia edilmişti.

Artırılmış gerçeklik, teknoloji dünyasında sanal gerçeklik kadar heyecan uyandırabilmiş değil. Ancak bu durum, daha pratik bir teknoloji olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Apple da uzun süredir artırılmış gerçekliği sanal gerçeklikten daha değerli bulduğu mesajını veriyor.

İLGİLİ HABERLER