Manşetler

Apple iPhone 8 ile gerçek anlamda kablosuz şarj özelliği sunabilir

iphone 7 çıkış tarihi

apple iphone 8Apple’ın “s” serisini pas geçmesi ve önümüzdeki yılki iPhone modellerini iPhone 8 ismiyle çıkarması muhtemel görünüyor. Cupertino merkezli şirketin ilk iPhone’un çıkışının 10. yılını kutlamak adına telefonun tasarımında ve bileşenlerinde önemli değişiklikler yapması bekleniyor.

Kablosuz şarj özelliği de beklenen yenilikler arasında yer alıyor. iPhone’un üretimini gerçekleştiren Çinli Foxconn’un bir süredir kablosuz şarj modülleri üstünde çalıştığı biliniyor. Foxconn henüz bu konuda yaptığı çalışmaları gün yüzüne çıkarmasa da, iPhone 8 ile birlikte bu durumun değişmesi bekleniyor.

Ortaya atılan yeni bir iddia ise iPhone 8’de alışılagelmişten farklı bir kablosuz şarj teknolojisinin bulunabileceğini gösteriyor. Söz konusu teknoloji sayesinde iPhone’un şarj ünitesinden 4,5 metre yukarıdayken de şarj edilebileceği öne sürülüyor. Bunun için iPhone’a şarj esnasında kullanılacak özel bir alıcının yerleştirileceği belirtildi. Şarj kaynağı ise bir duvar prizine takılabilecek.

Bu sıra dışı şarj teknolojisi Energous isimli şirket tarafından geliştirildi. Energous’un Apple ile birlikte çalıştığına dair çok sayıda işaret bulunuyor. Şirket daha önce “en önde” gelen akıllı telefon üreticilerinden biriyle çalıştığını açıklamıştı. Bu nitelemeyi Apple dışında Samsung için kullanmak da mümkün.

Ancak Energous’un kısa süre önce Dialog Semiconductor’dan 10 milyon dolarlık bir yatırım aldığı iddia ediliyor. Apple, Dialog’un en büyük müşterisi konumunda yer alıyor. Dialog’un satışlarının yüzde 70’nin Apple’a yapıldığı belirtiliyor.

Yine de, bütün bunların şu an için sadece dedikodu ve varsayımlardan ibaret olduğunu ve Apple’ın yeni iPhone’da kablosuz şarja yer vermeyebileceğini unutmamak gerekiyor.

Apple iPhone 8 OLED ekranla gelebilir

Apple’ın iPhone 8’de OLED ekran kullanması ve ana ekran tuşunun da yerini yerleşik bir sensöre bırakması beklentiler arasında yer alıyor. OLED ekranın tercih edilmesi durumunda iPhone 7 ve iPhone 7 Plus boyutlarını büyütmeden daha büyük bir ekran sunmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER