Manşetler

Apple iPhone 6’nın ekranı kuantum noktaları sayesinde daha doğru renkler sunacak

Apple’ın bu yıl içinde çıkarması beklenen iPhone 6 ile ilgili dedikodular da yavaş yavaş ortalıkta dolaşmaya başlıyor. Bazı kaynaklar iPhone’un haziranda çıkacağını iddia etse de, bizim de mantıklı bulduğumuz genel kanı, telefonun yine eylül ayında çıkacağı şeklinde. iPhone 6’nın yepyeni bir boyutla gelmesi bekleniyor, bununla birlikte büyük ekranın çalışma prensibinde de değişiklikler olması bekleniyor.

iphone-6-prototip-010314

Dedikodular iPhone 6’nın çok daha renkli bir ekranla geleceğini işaret ediyor. Business Insider’ın iddiasına göre Apple nispeten yeni bir teknolojiyi yeni amiral gemisi telefonunda kullanmayı hedefleniyor. Şimdiye kadar Apple tarafından patenti alınmış beş teknolojisi bu yeni ekranda kullanılacak teknolojileri işaret ediyor. Ayrıca Nanosys şirketinin CEO’su Jason Hartlove da ilk kuantum noktalı mobil ekran teknolojisinin yıl ortalarında çıkacağını söylüyor.

Pekiyi, bu kuantum nokta ekran teknolojisi ne gibi avantajlar sağlayacak? Kuantum noktaları yarı iletkenlerden üretilen nanokristaller olma özelliğini taşıyor. Nano mertebesindeki boyutlarından dolayı kuantum etkileri yaratıyor. Sonuçta da çok özel ışık frekanslarında, diğer materyallerin beceremediği renkleri üretmeleri ve çok daha doğru görünen görüntüler sunmaları mümkün oluyor.

Amazon Kindle Fire HDX tabletlerinin ekranında kuantum noktaları kullanarak mükemmel renk üretimi yakalamıştı. Ancak kenarlardan ışık sızması gibi bir sorun gözlenmişti. Patentlere göre Apple bu sızmaların önüne geçmek için birtakım çalışmalar yürütmüş.

Apple CEO’su Tim Cook yakın zamanda Wall Street Journal’a verdiği röportajda ekranın sadece çözünürlükten ibaret olmadığını söylemiş; müşterilerine çözünürlük, netlik, kontrast gibi noktalardan da doğru çözüm sunmayı istediklerini kaydetmişti.

İlgili >> Business Insider

İLGİLİ HABERLER