Teknoloji

Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın içinde neler var?

iphone-6-plus-sokme-190914

Apple’ın yeni iPhone’ları bugün itibarıyla yurt dışında satışa sunuldu. Bu, iFixit tayfasının da alet çantasını çıkarıp yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın içini açma zamanının geldiğini gösteriyor. iFixit’in bu çalışmaları sayesinde Apple’ın tüketicilere cihazlarını kendi başlarına tamir etmeleri noktasında ne kadar kolaylık sağladığı, bunun yanı sıra şirketin cihazda ne gibi donanımsal değişiklikleri yaptığı da daha rahat anlaşılıyor.

Tahmin edildiği üzere, iPhone 6 Plus daha büyük, 2915 mAh kapasiteli bir pille geliyor. Bu, geçtiğimiz yılın amiral gemisi iPhone 5s’tekinden iki kat daha yüksek kapasiteli bir bataryanın bulunduğu anlamına geliyor. Apple A8 yongasının üstündeki işaretler sayesinde iFixit Apple’ın bu sefer de 1 GB RAM yerleştirdiğini anlıyor. RAM Apple’ın çok fazla tanıtımını yaptığı bir unsur değil, ürün lansmanlarında bundan bahsetmiyor, ancak bu değer bir seferde açılabilecek uygulama veya internet tarayıcı sekmesinin sayısında önemli bir kriter olarak gösteriliyor.

Diğer bulgular arasında çeşitli konum değişiklikleri bulunuyor. Titreşim motoru pilin sağına kaydırılmış. LTE modem Qualcomm’dan, NFC yongası NXP’den, flaş bellek ise SK Hynix’ten temin ediliyor. Faz algılamalı otomatik odaklı kamera ise “DNL432 70566F MKLAB” etiketini taşıyor.

iPhone 6 Plus’la birlikte iFixit’in bir kolu olan iExperts de daha küçük ekranlı iPhone 6’nın sökülmesini gerçekleştirmiş. Ekibi 1810 mAh kapasiteli pilin yerinde çıkarılması bayağı zorlamışa benziyor. Bu telefonun söküm işlemleriyle ilgili detaylar ise daha sonra verilecek.

Apple’ın geçtiğimiz hafta duyurusunu gerçekleştirdiği iPhone 6 ve iPhone 6 Plus bugün itibarıyla ABD, Kanada, Büyük Britanya, Almanya, Japonya’nın da aralarında bulunduğu büyük pazarlarda satışa sunuluyor. Gelecek hafta, 26 Eylülde de Türkiye’de satışa sunulacak. Bazı teknoloji mağazaları bugün itibarıyla iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için ön sipariş toplamaya başladı.

İLGİLİ HABERLER