Teknoloji

Apple iPhone 6 için Sharp’ın gelecek nesil LCD ekranlarını kullanabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın beyaz renkli iPhone 4‘ü piyasaya sunmasının an meselesi olduğu dile getiriliyor, iPhone 5‘in de önümüzdeki eylül ayında çıkacağı tahmin ediliyor. Beşinci nesil iPhone dedikodularına kilitlenmişken, altıncı nesil iPhone ile ilgili çeşitli haberler de çıkmaya başladı. Kaynaklar, iPhone 6’da kullanılacak LCD ekranlar için Apple’ın Sharp ile anlaştığını iddia ediyor. Japonya’da yayınlanan Nikkan gazetesi Sharp’ın söz konusu ekranları 2012 ilkbaharından itibaren üretmeye başlayacağını duyurdu.

Sharp tarafından üretilecek LCD ekranlar düşük sıcaklıklı poli-silikon teknolojisie sahip olacak, bu da daha aydınlık, daha ince ve de aynı zamanda daha düşük enerji tüketimli ekranları mümkün kılacak. Bu poli-silikon LCD ekranlarda polikristalin silikondan yapılmış ince film transistörleri bulunuyor. Bu yöntemle görüntü sürücüleri doğrudan cam substrat içine monte ediliyor, böylelikle TFT tabakası yok ediliyor ve ekran daha ince hâle geliyor. Poli-silikon ekranın daha yüksek açıklık oranına sahip olduğu, böylelikle daha canlı görüntüler ürettiği, dayanıklılığı arttırdığı ve bağlantı noktası sayısını azalttığı belirtiliyor.

Haberde ilginç olan bir ayrıntı da Apple’ın Samsung’un Super AMOLED teknolojisi gibi organik LED ekranları kullanmayı düşünmüyor olması. Apple ve Samsung’un birbiriyle rakip olan akıllı telefonları ve tablet cihazları nedeniyle giriştiği hukuk savaşından sonra böyle bir haberin gelmesi de ilginç. Belki de, Apple ana malzeme tedarikçisi olan Samsung ile bağlarını zayıflatma kararı aldı, ne dersiniz?

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER