Teknoloji

iPhone 6’nın ekran çözünürlüğü ne olacak?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-iphone-6-270814

Apple’un iPhone 6’yı eylül ayı içinde tanıtacağı konusunda artık kimsenin bir kuşkusu bulunmuyor. Şirketten etkinlik tarihi konusunda bir açıklama gelmese de, genel beklenti iPhone 6’nın 9 Eylülde duyurulacağı yönünde. Bu tarih giderek yaklaşırken iPhone 6’nın ekran çözünürlüğü de cihazın hakkında sıklıkla konuşulan noktaları arasında yer alıyor. Ekran çözünürlüğü konusunda kullanıcı nelerin beklediğine dair bazı cevaplar yazının devamında yer alıyor.

Daha büyük ekran

iPhone 6’nın 4.7 inç büyüklüğünde bir ekranla gelmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Bu beklenti gerçeğe dönüştüğü takdirde iPhone 6 Apple’ın ürettiği en büyük ekranlı telefon olacak. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPhone 5s’te 4 inç’lik bir ekran bulunuyor.

Apple’ın iPhone 6’da 5.5 inç’lik bir ekran seçeneği sunması da oldukça muhtemel gözüküyor. Bu model kimi kaynaklarda iPhone Air adıyla anılıyor. iPhone Air duyurulduğu takdirde 4.7 inç’lik iPhone 6 “en büyük ekranlı iPhone” olma unvanını çok kısa bir süre içinde kaybetmiş olacak. iPhone Air’e dair detaylar şu an için kısıtlı durumda, ancak üretimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu modelin duyurusunun 2015’e sarkabileceği konuşuluyor.

Daha yüksek çözünürlük

Apple’ın ekran boyutundaki büyümeye rağmen iPhone 6’da Retina ekrandan vazgeçmesi beklenmiyor. iOS 8’in gizli bir kodunda cihazın 1472 x 828 piksel ekran çözünürlüğüne sahip olacağına dair bir ipucu yer alıyor. Bu da 4.7 inç’lik iPhone 6 ekranının 360 ppi piksel yoğunluğuyla potansiyel kullanıcıların karşısına çıkacağı anlamına geliyor. Samsung Galaxy S5’in 560 ppi piksel yoğunluğunun yanında bu rakam pek etki yaratmıyor, ancak iPhone 5s’in 326 ppi piksel yoğunluğuna kıyasla bir ilerleme gözleniyor.

Rusya merkezli iPhone satıcısı Feld & Volk kaynaklı bir dedikodu ise iPhone 6’nın 1704 x 960 piksel çözünürlüğünde bir ekrana sahip olacağını öne sürüyor. Şirketin bu bilgiye kendilerine gönderilen iPhone 6’yı mikroskop altına yerleştirip pikselleri saydıktan sonra ulaştığı iddia ediliyor. Bu iddia gerçek olduğu takdirde iPhone 6’nın piksel yoğunluğu 416 ppi’ye çıkıyor.

Üst sınıfı yakalama hedefi

Özellikler henüz kesinlik kazanmasa da, Apple’ın şu aşamada LG ve Samsung’un sunduğu 2K çözünürlüğü sunmak gibi bir amacı olmadığı görülüyor. Apple’ın bu açığı cihaza yerleştirdiği sensörler, kaliteli tasarım, malzeme seçimi ve iWatch desteğiyle kapatması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER