Manşetler

Apple Touch ID sensörlü iPhone 5c’yi kendi sitesi aracılığıyla sızdırmış olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-iphone-5c-touch-id-210515

Apple, en ucuz akıllı telefonu konumundaki plastik arka kasalı iPhone 5c’nin Touch ID sensörlü yeni versiyonunu yanlışlıkla sızdırmışa benziyor. Apple’ın 19 Mayısta duyurduğu Lightning Dock’un tanıtımı için kullanılan görüntülerde kırmızı bir iPhone 5c görülüyor. Ancak söz konusu cihazda Home tuşunun bulunması gereken yerde Touch ID parmak izi tarayıcısının olması hemen göze çarpıyor.

iPhone 5c 2013’ün eylül ayında iPhone 5s ile birlikte tanıtılmış, 2012’de tanıtılan iPhone 5’e benzer özelliklerle potansiyel sahiplerinin karşısına çıkmıştı. Apple iPhone 5s’e yerleştirdiği Touch ID parmak izi tarayıcısına iPhone 5c’de yer vermemişti.

Apple’ın geçtiğimiz eylül ayında iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı tanıttığı etkinlikte iPhone 5c güncellenmemiş, bu da şirketin iPhone 5c’yi gözden çıkarttığı şeklinde yorumlanmıştı.

apple-iphone-5c-lightning-dock-210515-2

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın çıkışıyla birlikte, Apple’ın 4 inç’lik daha ucuz ve küçük bir modeli piyasaya sürebileceği iddiaları gündeme gelmişti. Her yılın eylül ayında yeni akıllı telefonlarını görücüye çıkaran Cupertino merkezli şirketin, önümüzdeki eylülde iPhone 6c’yi duyurması ihtimali de söz konusu fotoğrafların ardından biraz daha artıyor.

iPhone 6c’nin piyasaya çıkması durumunda üst sınıf iPhone’lara kıyasla daha düşük özelliklere sahip olması, ancak Touch ID sensörüyle birlikte gelmesi bekleniyor. Apple geçtiğimiz yıl iPad Air 2 ve iPad mini 3 ile Touch ID’yi tabletlere taşımıştı.

Tüm akıllı telefonlarına ve tabletlerine Touch ID sensörü yerleştirmenin Apple’a parmak izi tanıma teknolojisi etrafındaki güvenlik ve yazılım sistemlerini konsolide etme, aynı zamanda mobil ödeme çözümü Apple Pay’in kapsama alanını genişletme imkanı sağlaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER