Teknoloji

Apple iPhone 5 siparişlerini yılın son çeyreğinde katlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yılın ikinci yarısındaki iPhone siparişlerini önemli oranda arttırdığı söyleniyor. Konuşulanlara göre Apple’ın sipariş defterinin yüzde 13’üne kadar olan bir bölümünü beşinci nesil iPhone için yapılmış sözleşmeler oluşturuyor. DigiTimes’ın haberine göre iPhone 5, iPhone 4 GSM, iPhone 4 CDMA ve iPhone 3GS’ten oluşan 56 milyon birim ürün siparişi verildi. Tedarik zincirindeki kaynakların belirttiğine göre bu siparişlerin 25.5 ile 26 milyon arasındaki bir bölümünü yılın ilerleyen zamanlarında çıkacak olan beşinci nesil cihaz siparişi oluşturuyor.

Apple iPhone 5 siparişlerinde de bazı düzenlemeler yapmış. Yılın üçüncü çeyreğinde iPhone 5 siparişlerinin 7 milyondan 5.5 milyon adede düşmesi beklenirken, dördüncü çeyrekle birlikte bir önceki çeyreğe göre siparişlerin yaklaşık 14 milyon adet arttırılması ve 20 milyonu aşması tahmin ediliyor. Mevcut cihazlara yönelik sipariş de bunun tersi şekilde bir eğilim izleyecek. Üçüncü çeyrekte 20 milyonun üzerinde cihaz siparişinin verildiği söylenirken, dördüncü çeyrekte bu rakam 8 milyona düşecek. Aralık ayı sonuna kadar toplamda 95 milyon adet iPhone’un piyasaya sürülmek üzere Apple’a teslim edilmesi bekleniyor.

Bu büyük rakamlar Apple’ın iPhone 5 için güçlü bir talep beklediğinin göstergesi sayılabilir. Bununla birlikte şirketin daha makul fiyatlı bir iPhone modeli çıkaracağına dair beklentiler de canlılığını korumaya devam ediyor. Cam yerine plastik kasanın kullanıldığı, maliyeti düşürücü bazı oynamaların yapılacağı sadeleştirilmiş iPhone 4’ün piyasaya çıkabileceği söyleniyor.

Apple’ın sipariş takviminde beklenen kaydırmalar cihazın piyasaya çıkışının ötelendiğine dair çıkan son dedikoduları destekler nitelikte. Geçen hafta çıkan bazı dedikodular cihazın eylül yerine ekim ayında piyasaya çıkacağını işaret etmişti.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER