Manşetler

Apple iPhone 4 kullanıcılarına bedava kılıf dağıtacak

Apple, iPhone 4’ün anten tasarımı için özür dilemeye hazır değil, ancak problemi gidermek için bedava kılıf dağıtmaya istekli gibi görünüyor. Ancak “bumper” adı verilen bu kılıflar hızlı bir şekilde üretilmediği için sınırlı seçenekler sunulacak, yine de iPhone 4 sahiplerine istediklerini seçme şansı verilecek. Bu arada bu “bumper”lar 30 Eylül’den önce iPhone 4 satın almış olanlara ücretsiz sunulacak. Problemin ortaya çıkışından sonra para verip “bumper” satın almış olanlara ise paraları iade edilecek. Ayrıca telefonları zarar görmemiş kişiler 30 gün içerisinde iPhone 4’lerini Apple’a iade etme hakkına sahip olacak.

Apple’ın bu çözümleri bulmasının 22 günü almış olması biraz ilginç. Ayrıca Apple telefonun sol elle tutulması durumunda oluşacak olan sinyal kaybı probleminin BlackBerry Bold 9700, HTC Droid Eris , Samsung Omnia II’de de göründüğünü iddia ediyor. Yani onlara göre “hiçbir telefon mükemmel değil”. Ayrıca Steve Jobs iPhone 4’ü satın alan kişilerden sadece yüzde 0.55’inin AppleCare birimine başvurup anten hakkında şikayette bulunduğunu, telefonun AT%T’ye iade oranının iPhone 3GS’in yüzde 6’lık oranına karşılık yüzde 1.7 olduğunu iddia ediyor.

Steve Jobs’un iddiasına göre iPhone 3GS’te de benzer sinyal problemleri vardı. Ancak 3GS sahipleri 3G’lerinden kalma kılıflarını kullandıkları için çağrı düşmesi gibi problemlerle karşılaşmadılar.

Bedava kılıf çözümü bazı bünyeleri yatıştırabilir. Ancak esas çözüm anten tasarımındaki açığı bulup onu düzeltmek olacaktır. Apple gibi burnu havada bir şirket hata yaptığını kabul edip özür dileyeceğe benzemiyor. Yine de, şirketin sıkı bir şekilde bu hatayı tamir etmeye uğraştığını tahmin ediyoruz.

İlgili – Engadget

Resim – Engadget

İLGİLİ HABERLER