Teknoloji

Apple iPad Pro üretimine eylülden önce başlamayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad-air-inceleme-00007

Apple’ın mevcut modellerine kıyasla daha büyük bir iPad üretmeye hazırlandığı bir süredir teknoloji dünyasında yüksek sesle konuşuluyor. Bloomberg ve The Wall Street Journal’da yer alan bir habere göre, “iPad Pro” olarak da anılan bu modelin üretimine eylül ayından önce başlanması planlanmıyor.

Daha önce ortaya çıkan dedikodularda şirketin bugüne kadarki en büyük iPad’inin üretimine 2015’in ilk çeyreği içinde başlayacağı öne sürülmüştü. Ancak üretime eylül ayında başlanması ve yeni iPad’in ekim ayı içinde tanıtılması, şirketin son yıllarda iPad için izlediği çıkış politikasıyla da paralellik gösteriyor. Bloomberg’in haberinde ekran tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle piyasaya çıkışında iPad Pro’nun arzıyla ilgili problemlerin oluşabileceği de belirtiliyor.

The Wall Street Journal’ın haberinde ise Apple’ın iPad Pro’ya yeni özellikler ekleyip eklememe konusunu değerlendirdiği, tasarım konusunda da henüz nihai bir karara varılmadığı bilgisi yer alıyor. Gazetenin kaynaklarına göre, Apple iPad Pro’nun bilgisayar vazifesi görmesi için bir klavye ve fare girişi eklemeyi değerlendiriyor.

Buna ek olarak, veri transferini hızlandırmak için iPad Pro’ya USB 3.0 girişinin de eklenebileceği konuşuluyor. The Wall Street Journal, Apple’ın iPad’in şarj süresini hızlandıracak teknolojiler üstünde durduğu bilgisini de veriyor.

12.9 inç ekranlı iPad Pro’ya dair dedikodular aylardır konuşuluyor. Apple’ın mevcut tabletleri ve MacBook serisinin arasında bir yerde konumlanması öngörülen cihazın daha güçlü bir donanıma sahip olması ve üretkenlik üstüne odaklanması bekleniyor.

Apple bu tarz bir hazırlık içinde olduğunu asla doğrulamasa da, iPad serisine daha büyük ekranlı bir modelin eklenmesinin satışları artırması oldukça muhtemel gözüküyor. iPad satışlarının yıllık bazdaki düşüşü göz önüne alınınca şirketin bir hamlede bulunması ihtimali kulağa daha mantıklı geliyor.

İLGİLİ HABERLER