Teknoloji

Apple profesyoneller için 12.9 inç, 4K bir iPad Pro üzerinde mi çalışıyor?

2013 yılında Retina ekranlı iPad mini ve iPad Air ile iPad serisini güçlendiren Apple, tabletleriyle ilgili yeniliklere nokta koymuş gibi gözükmüyor. Cupertino merkezli şirketin 12.9 inç ekranlı bir iPad modeli üzerine çalıştığına dair dedikodular iyice ivme kazanırken, gelen son haberler şirketin iPad Maxi ve iPad Pro olmak üzere yüksek çözünürlüklü ve 12.9 inç ekranlı iki farklı model hazırladığı yönünde.

ipad-air-inceleme-00006

PadNews’te yer alan habere göre, iPad Maxi 2K, iPad Pro ise 4K ekran çözünürlüğüne sahip olacak. 4K Ultra HD bir ekranın kullanılmasının öngörüldüğü iPad Pro ile Apple’ın tıpkı Retina ekranın ilk zamanlarında olduğu gibi fark yaratabileceği belirtilirken, 1440 x 2560 piksel ekran çözünürlüğüne sahip olması beklenen iPad Maxi’nin mevcut 1080p ekranlara yakın bir görüntü deneyimi sunacağı düşünülüyor. Henüz dedikodu aşamasının ötesine geçemeyen tabletin 228 ppi piksel yoğunluğuna sahip olacağı tahmin ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPad Air İncelemesi

3840 x 2160 piksel ekran çözünürlüğüne sahip iPad Pro’nun ise 342 ppi piksel yoğunluğu vadetmesi bekleniyor. Özellikle 4K’nın giderek daha revaçta bir konsepte dönüştüğü şu günlerde Apple’ın da 4K tablet üretebileceğine dair dedikodular kulağa oldukça heyecan verici geliyor. Apple’ın iPad Maxi’yi önümzdeki yılın nisan ayında piyasaya sürebileceği iddia edilirken, iPad Pro için alışılagelmiş iPad çıkış dönemi olan ekim ayı işaret ediliyor.

İlgili >> PadNews

İLGİLİ HABERLER