Teknoloji

Apple iPad Pro bir stylus ile birlikte gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pencil-201113

Eski Apple CEO’su Steve Jobs’un stylus olarak anılan özel dokunmatik ekran kalemlerine pek iyi gözle bakmadığı teknoloji dünyasında pek çok kişinin iyi bildiği bir gerçek.Ancak Steve Jobs’un karşı çıktığı pek çok şeyi günümüzde uygulamaya başlayan mevcut Apple yöneticileri, kalemler konusunda da Jobs’un izinden ayrılacağa benziyor.

Yeni Apple ürünleri konusundaki isabetli öngörüleriyle tanınan KGI Securities analisti Ming-chi Kuo, şirketin 2015’in ikinci çeyreğinde 12.9 inç’lik bir iPad’i piyasaya süreceğini ve bu tabletin bir stylus ile birlikte geleceğini dile getirdi. Kuo, Apple’ın patent başvurularında yaptığı taramaların ardından bu sonuca vardığını ifade etti.

Kuo, stylus’un ekstra bir seçenek olarak sunulacağını ve iPad Pro’nun baz fiyatını artıracak bir faktör olmayacağını öne sürdü. Analiste göre, iPad Pro ile birlikte özel bir kalemin gelmesi teknik açıdan basit bir gelişme olsa da, gelecekte Apple’ın tabletlerine “üç boyutlu el yazısı” özelliğinin gelişinin önünü açabilecek bir adım olarak niteleniyor.

Özel kalemin Lightning bağlantısı aracılığıyla şarj edileceğini söyleyen Kuo, kablosuz seçeneklerin ise maliyeti artırabileceğini söyledi. KGI Securities analisti, iPad Pro stylus’unun diğer iPad modelleriyle uyumlu olup olmayacağı konusundaysa öngörüde bulunmadı.

Kuo’ya göre, stylus satışları artıracak bir unsurdan ziyade, iPad kullanım deneyimini geliştirecek bir aksesuar kimliği taşıyacak. 2015 yılı içindeki stylus satışlarının 2-2.5 milyon bandı aralığında gerçekleşmesini beklediklerini söyleyen Kuo, şirketin stylus ile özellikle kurumsal segmenti ve eğitim sektörünü tavlamayı planladığını belirtti.

Apple ürünlerine dair isabetli öngörüleriyle kendisine bir ün inşa eden Kuo’nun iPad Pro ve stylus ile ilgili tahminlerinin doğru çıkıp çıkmayacağı ise birkaç ay içinde anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER