Manşetler

Apple iPad ile iPod arasını yeni bir cihazla mı dolduracak?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın daha küçük ekranlı ve daha ucuz bir iPhone modeli üzerinde çalıştığına dair bazı dedikodular ortalıkta dolaşıyordu. Her ne kadar, daha küçük ekranlı iPhone planlarının gerçeğe dönüşmesinin zor olduğu söylense de, daha uygun fiyatlı bileşenlerin kullanıldığı daha ucuz bir versiyonun üretilmesinin mümkün olabileceği belirtiliyor.

Apple Insider sitesinin geçtiği son haber ise biraz daha ilginç. Sitenin Concord Securities adlı bir şirkette çalışan Ming-Chi Kuo adlı bir sektör uzmanına dayandırarak verdiği habere göre Apple iPod’dan daha büyük ve iPad’den daha küçük boyutlarda yeni bir iOS cihazı üzerinde çalışıyor. Böylelikle Apple’ın mevcut iPhone’un 3.5 inç’lik ekranından daha büyük ekrana sahip bir cihaz sunacağı ve 4 inç ya da daha büyük ekran boyutlarına sahip Android cihazlarıyla rekabeti amaçladığı belirtiliyor. Cihazın yılın ikinci yarısında piyasaya çıkacağı ve “Super iPhone ya da iPad Mini” adıyla anılabileceği söyleniyor. İddianın sahibi Ming-Chi Kuo daha önce de iPhone 4’te yer alan Retina ekranın varlığını cihazın duyurusu yapılmadan önce tahmin etmişti, ayrıca iPhone 4’ün iPad’inkinin iki katı kadar RAM taşıyacağını da önceden bilmişti. Bu nedenle Kuo’nun tahminlerini dikkate almakta fayda var.

Hikayenin başka bir boyutu yine aynı kişi tarafından dile getiriliyor. Buna göre Apple iPad 3’te Retina ekran sunulabilir. Şu anki teknoloji iPad 2’nin Retina ekranı sunmasına olanak tanımıyor. Diğer bir deyişle, Apple’a ekran üreten şirket kâr marjlarını dramatik bir şekilde düşürmeden iPad’e Retina ekran üretmesi pek de ihtimal dahilinde görünmüyor. Ancak Kuo’nun söylediğine bakılırsa Apple iPad 3’ü üretmeye başlayacağı zaman, iPad’ler için Retina ekran üretiminin mâliyeti makul seviyelere çekilmiş olacak. Bu da iPad için Retina ekranın kapısını açacak.

İlgili – Apple Insider

İLGİLİ HABERLER