Teknoloji

Apple iPad Air’de altın rengini kullanabilir

 

ipad-air-inceleme-00018

Apple’ın yeni iPad modellerini bu ay içinde gerçekleştireceği bir etkinlikle tanıtması bekleniyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, şirket düşen satışları canlandırmak adına 9.7 inç’lik iPad Air’de altın rengini seçenekler arasına ekleyebilir. İddialar doğru çıktığı takdirde iPad Air için sunulan renk seçenekleri, Apple iPhone 5s, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile uyumlu hâle gelecek. Şirket halihazırda iPad için siyah ve uzay grisi olmak üzere iki farklı renk seçeneği kullanıyor.

Apple’dan konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, iPad satışlarının son iki çeyrekte düşüş yaşaması Apple’ın bu tarz bir hamle gerçekleştirmesi ihtimalini artırıyor. Apple geçtiğimiz yıl iPad satışlarından 32 milyar dolar gelir elde etmeyi başarmıştı.

Şirket geçtiğimiz yılın ekim ayından bu yana yeni bir iPad tanıtmazken, kullanıcıların daha büyük ekranlı yeni iPhone modellerine yönelmesi de muhtemel gözüküyor. Özellikle 5.5 inç’lik iPhone 6 Plus’ın tablet kitlesinin aklını çelebileceği belirtilirken, RBC Capital Networks tarafından gerçekleştirilen ankette katılımcıların yarıya yakınının iPad yerine iPhone 6 Plus’ı terch etmesi bu ihtimali net biçimde gözler önüne seriyor.

Altın renginin seçenekler arasına dahil edilmesine ek olarak, Apple’ın gelecek yıl içinde 12.9 inç’lik bir iPad’i piyasaya süreceği de iddialar arasında yer alıyor. Şirketin bu modeldeki hedef kitlesinin ise prfofesyonel çalışanlar olacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER