Teknoloji

Apple iPad 3’ün üretimi için Pegatron ile anlaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPad 2’nin piyasaya çıkışı daha birkaç ayı geçmemişken, iPad 3 ya da iPad 2 Plus olarak anılan ve 1080p HD video desteğine sahip olacağı iddia edilen yeni bir tabletle ilgili dedikodular yapılamaya başlandı. Adı ne olursa olsun, gelecek iPad’le ilgili dedikodu değirmeni son hızla çalışmayı sürdürüyor. Haberlere göre gelecek nesil iPad’i üretecek yeni bir üretici çoktan seçilmiş.

Taiwan Economic News’e göre, Apple iPad 3’ün üretiminde uzun zamanlı ortağı Foxconn yerine Pegatron ile çalışabilir. Pegatron’un 15 milyonluk iPhone 5 üretimine hak kazandığı söylenmişti. Bu, Apple’ın cihaz tedarik sisteminde şimdiye kadar yapılmış en önemli değişikliklerden bir tanesini teşkil ediyor. Şimdiye kadar sadece Foxconn iPhone ve iPad’lerin montajından sorumluydu.

Foxconn’un fabrikasında geçtiğimiz haftalarda meydana gelen patlama ve çeşitli intihar olayları nedeniyle Apple tüm yumurtalarını Foxconn’un sepetine koymak istememiş olabilir. Öte yandan, iPad 2’nin piyasaya arzında yaşanan sıkıntılar nedeniyle Apple üretim kapasitesini arttırmak için Pegatron’la da anlaşmayı tercih etmesi mantıklı bir hamle gibi görünüyor.

Pegatron ile yapılan anlaşma sonucunda gelecek nesil iPad’lerin hepsi bu şirket tarafından mı üretilecek, yoksa üretim süreci iki farklı tedarikçinin arasında paylaştırılacak mı? Bu durum henüz kesinlik kazanmış değil. Ancak iPad’i kim üretirse üretsin, içindeki donanım bileşenlerinin her zaman aynı kalması beklenen bir şey.

İlgili – CENS

İLGİLİ HABERLER