Teknoloji

Apple iPad 2 için dokunmatik ekran arzının yaklaşık yüzde 60’ını kendisine bağladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın küresel dokunmatik panel arzının hemen hemen yüzde 60’ını kendi elinde topladığı söyleniyor. Bu durum rakip şirketlerin üretmeyi planladıkları dokunmatik ekranlı cihazlar için gerekli olan donanımı karşılamalarında sorun yaratabiliyor.

DigiTimes’ın tedarik zincirinde bulunan kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Apple 2011’de 40 milyon iPad üretip dağıtmak hedefi kapsamında büyük miktarlarda siparişler verdi. Bu durum Samsung, HP ve Acer gibi şirketlerin kendi taleplerini karşılamak için daha küçük tedarikçilere yönelmesine neden oldu.

Dokunma tabanlı sistemlerin genel arzı kuvvetliyken, iPad gibi tabletlerde kullanılan kapasitif dokunma destekli cam panellere gelince durum değişiyor. Bu noktada düşük üretim kârları kabahatli olarak gösteriliyor. Akıllı telefon tarzı ince film kapasitif dokunmatik paneller tablet ölçeğindeki cihazlarda aynı cam hissi ne yazık ki vermiyor. Daha önce çıkan bazı dedikodular Apple’ın kendi ürünleri için 3.9 milyar dolarlık ekran siparişi verdiği yönündeydi. Dokunmatik paneller de bu siparişin içinde yer alıyor olabilir.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER