Teknoloji

Apple iOS’teki PDF açığını kapatma güvencesini verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Birçok teknoloji meraklısının genel inancı Apple’ın diğer markaların çok çektiği güvenlik açıklarından etkilenmediği şeklindeydi. Ancak Apple’ın popülaritesi arttıkça, özellikle iPhone ve iPad geniş kitlelere yayıldıkça, Apple’ın cihazlarında daha fazla açık ve bu cihazlara karşı daha fazla saldırı görmeye başladık. Bu hafta içinde Alman bilişim teknolojileri güvenliği kuruluşu tarafından keşfedilen yeni bir güvenlik açığı, PDF dosyalarının işlenme biçiminin ne kadar hassas olduğunu ortaya çıkardı.

iOS’teki söz konusu açık kuruluş tarafından kritik bir zayıflık olarak nitelendirildi. Alman Federal Bilgi Güvenliği ofisi tarafından yapılan açıklamada enfeksiyon kapmış bir PDF dosyasını açmanın zararlı yazılımın cihaza enjekte edilmesi için yeterli olduğunu dile getirdi. Aslında Jailbreakme.com sitesi de jailbreak işlemi yapan iPhone veya iPad kullanıcılarını Cydia mağazasında yer alan bir yamayı yüklemeleri konusunda uyarıyor.

Apple söz konusu açığın varlığını itiraf etti ve hem iPhone hem de iPad için bir düzeltme yayınlayacağını taahhüt etti. Şu anda bu düzeltme için çalışmakta olan Apple çözümün ne zaman çıkacağını ise henüz açıklamış değil. Tek söylenen söz konusu düzeltmenin gelecek olan bir yazılım güncellemesiyle birlikte sunulacak olduğu. Öte yandan, gelmesi planlanan yazılım güncellemesi JailbreakMe çözümünün de işlevselliğini kaybedeceği anlamına geliyor.

İlgili – Yahoo

İLGİLİ HABERLER