Eğlence

Apple iOS tabanlı, Siri ve FaceTime işlevli HDTV üzerinde çalışıyor söylentileri yeniden alevlendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın uzun zamandır kendi HDTV’sini üretmek için plan yaptığı söyleniyordu. Walter Isaacson’ın hazırladığı, iBookstore ve Amazon Kindle üzerinden İngilizce versiyonu yayınlanan Steve Jobs biyografisi bu spekülasyonları yeniden ateşleyecek detaylar içeriyor. Analistler Apple’ın Çin’deki fabrikalara çeşitli prototipler ürettirdiğini, bu HDTV’lerin iOS, Siri ve FaceTime gibi özellikleri barındıracağı tahminlerinde bulunuyor.

Ticonderoga Securities analisti Brian White yatırımcılara geçtiği notta daha önceki düşüncelerini tekrarladı ve Apple’ın HDTV’sinin erken üretim ve prototiplendirme aşamasında olduğunu iddia etti. Buna ek olarak White, mevcut Apple TV set üstü cihazlarının donanım güncelleme sürecinin de 2012 yılında çıkacağına inandığı Apple HDTV planları nedeniyle aksayabileceğini düşünüyor. White, TV deneyiminin mükemmel bir basitliğe ve yeniliğe ihtiyaç duyduğunu, Apple’ın elinde yeni bir ürün kategorisini yeniden icat etme ve müşterileriyle olan ilişkisini daha da sıkılaştırma gibi bir fırsata sahip olduğunu düşünüyor.

LCD TV pazarının 2012 yılı içinde 102 milyar dolara ulaşacağını tahmin eden White bu pazarın Apple için büyük bir potansiyel barındırdığını, şirketin estetik, geniş dijital içerik ekosistemi ve genel ekosistemi sayesinde bu alanda hakimiyet kurabileceğini, ayrıca rakiplerine göre 2-3 kat daha fazla değer elde edebileceğini dile getiriyor.

Ayrıca, White Apple’ın yeni HDTV’sinde sadece iOS’i kullanıp, Siri ve FaceTime’ı sisteme entegre etmekle kalmayıp iAds reklam ve App Store mobil uygulama mağazasını da sisteme dahil edeceğini düşünüyor. Böylelikle uygulama geliştiricilerine de gelir elde etmeleri için yeni bir alan açılmış olabilir.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER