Teknoloji

Apple iOS için arayüz konsepti geliştiren tasarımcıya staj imkânı verdi – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple aralarında hızlı uygulama değiştiricisi ve bir uygulamanın farklı elementlerine erişebilen dinamik ikonların da bulunduğu çeşitli iOS kullanıcı arayüzü konseptlerinin yaratıcısı olan Jan-Michael Cart adlı sanat öğrencisini yedi aylık bir staj dönemi için işe aldı. Bu öğrencinin şu anda Apple’da ne yapacağı belli değil, ancak daha önce yaptığı işler neler yapabileceği konusunda ipuçları veriyor. Cart’ın iOS ve OS X’in arayüz tasarımına katkıda bulunacağını söyleyebiliriz.

Cart’ın konseptlerinin ilgi çekmesinin nedeni mevcut iOS ve OS X kontrol ve hareketlerini düzgün bir şekilde bir araya getirmesi. Örneğin uygulama geçiş konseptinde kullanıcı ana ekran tuşuna iki kere basıp daha sonra ekranın altında belirecek çeşitli uygulama ikonları arasında seçim yapmak yerine ana ekran tuşuna basılı tutup dokunmatik ekran üzerinde parmağı sağa veya sola kaydırarak açık uygulamalar arasında hızlı bir geçiş yapabilir.

Dinamik ikonlar konseptinde de Cart, uygulama ikonlarının sadece mevcut bildirim sayısını göstermek yerine son güncellemeler hakkında bilgi de verebileceğini belirtiyor. Dört uygulama ikonu ekranın tamamını kaplayarak kullanıcılara mevcut durumları hakkında daha ayrıntılı bilgi verebilir. Örneğin Twitter uygulamasının kısayolu gelen bahisleri, doğrudan mesajları veya listelerdeki güncellemeleri gösterebilir.

Cart’ın geliştirdiği bu arayüz konseptlerinin iOS kullanıcı arayüzü ekibine olumlu yönde katkıda bulunacağına inanıyoruz. Bu arada söz konusu konseptler iOS’in yanı sıra OS X’e de uygulanabilecek tabiatta. Apple’ın her iki platformu birbirine yakınlaştırma çalışmalarında bu konseptler iyi bir iş görebilir.

Video: iOS Hızlı Uygulama Geçiş Konsepti

Video: iOS Dinamik İkonlar Konsepti

Video: iOS 5 Konuşma Tanıma Konsepti

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER