Manşetler

Apple iOS 9 ve OS X 10.11’de Apple Watch yazı tipini kullanmayı planlıyor

Geçen yıl OS X Yosemite ile birlikte Helvetica Neue gibi yeni bir sistem yazı tipi kullanmaya başlayan Apple, bı ön tanımlı yazı tipini yeniden değiştirmeye hazırlanıyor gibi görünüyor.
Görsel: 9to5Mac
Görsel: 9to5Mac

Geçen yıl OS X Yosemite ile birlikte Helvetica Neue gibi yeni bir sistem yazı tipi kullanmaya başlayan Apple, ön tanımlı yazı tipini yeniden değiştirmeye hazırlanıyor gibi görünüyor.

9to5Mac sitesinin haberine göre şirket, Apple Watch için özel olarak tasarladığı San Francisco adlı yazı tipini iOS cihazlarına ve Mac bilgisayarlara getirmeye hazırlanıyor. Değişiklik iOS 9 ve OS X 10.11 işletim sistemi güncellemeleriyle birlikte hayata geçirilecek. Apple’ın bu iki sürümü ilk kez 8 Hazirandaki WWDC açılış toplantısında göstermesini bekliyoruz. Helvetica Neue, iOS 7 ile birlikte yapılan dramatik tasarım değişikliğinden beri mobil işletim sisteminin varsayılan yazı tipi olma özelliğini taşıyor.

Apple’ın okunabilirliğe odaklanarak tasarladığı San Francisco yazı tipi Apple Watch’un ötesine de geçmiş, en yeni MacBook’un klavyesinde de kullanılmıştı.

Kaynak: 9to5Mac
Görsel: 9to5Mac

San Francisco, hangi boyuta ölçeklenirse ölçeklensin, netliği ve okunabilirliği sağlamasıyla nitelendirilen bir yazı tipi. OS X’in görsel açıdan yenilenmesi Yosemite ile başlamış ve genelde olumlu karşılanmıştı. Ancak Apple’ın Helvetica Neue yazı tipine geçmesi kullanışlılık açısından bazı eleştirileri beraberinde getirmişti. Aslında mükemmel bir yazı tipi, ancak Apple’ın Retina ekranlı cihazlarından birini kullanmadıktan sonra göz yorgunluğuna neden olabiliyor.

Bu arada 9to5Mac sitesi her şeyi San Francisco yazı tipiyle sunma planının WWDC etkinliği öncesinde iptal edilebileceği yönünde uyarıda bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER