Manşetler

Apple iOS 9’un uygulama inceltme özelliğini kullanıma sundu

apple iphone

iphone-6s-plus-on-inceleme-6

Geliştiriciler bundan böyle iOS 9’un uygulama inceltme özelliğinden yararlanabilecekler. Söz konusu özellik sayesinde iPhone ve iPad’inizdeki uygulamaların sadece çalışmaları için önemli ve gerekli olan bileşenleri yüklenecek, böylelikle kalan boş depolama alanı artmış olacak.

Apple bu seçeneği iOS 9’un yayınlanmasıyla aynı zamanda sunmamış, iCloud yedekleriyle ilgili bir hatanın gecikmeye yol açtığını kaydetmişti. Şimdi şirket geliştiricilere bu hatanın çözüldüğünü ve cihaza özel inceltilmiş uygulamaların iOS 9.0.2 veya üstü sürümle çalışan cihaza sahip tüketiciler için sunulduğunu kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 9 İncelemesi

Uygulama inceltme veya uygulama dilimleme olarak adlandırılan özellik daha çok 16 GB kapasiteli iOS ürünlerine sahip olan kullanıcılar için yararlı olacaktır. 16 GB’lık depolama alanı kapasitesi günümzüde çoğu kullanıcı için epey yetersiz olmaya başladı, ancak Apple cihazlarını bu kapasiteyle sunmaya devam ediyor.

Uygulamaların daha küçük ayak izine sahip olmasıyla birlikte, iPhone ve iPad kullanıcıları zaten kısıtlı olan depolama alanlarının biraz daha boşaldığını, ferahladığını görecektir. Tabii ki, bunun için yükledikleri uygulamaların inceltme özelliğinden yararlanması gerekiyor.

Apple’ın hâlâ 16 GB kapasiteyi başlangıç seçeneği sunması yoğun şekilde eleştiriliyor. Apple’ın kıdemli başkan yardımcılarından Phil Schiller bu konuyla ilgili olarak yakın zamanda yaptığı bir açıklamada bulut servislerinin dahili flaş belleğe olan ihtiyacı azalttığını öne sürmüştü. iCloud servislerini dokümanlar, fotoğraflar, videolar ve müzik parçaları için kullanmanın cihazın yerel depolama kapasitesinde alan açtığına inandıklarını kaydetmişti.

Apple 16 GB’lık depolama kapasitesinde ısrar ederken, bazı Android cihaz üreticileri çıkardıkları mobil cihazlarda 32 GB’yi en düşük depolama kapasitesi olarak sunuyor.

İLGİLİ HABERLER