Manşetler

Apple iOS 9 için herkese açık beta sürümünü yayınladı

ios-9-split-view-100715

Apple ilk kez büyük bir iOS sürümü için herkese açık public beta programını faaliyete geçirdi. iOS 9’u sonbaharda yayınlanmadan önce test etmek isteyenler beta programı için kayıt yaptırma imkanına kavuştu. Türkiye zamanıyla dün akşam saatlerinde açılan beta kayıt sayfasına yoğun ilgi var gibi görünüyor. iOS 9 herkese açık beta programına kayıt yaptırmayı başaranlar iOS 9’un beta sürümünü iTunes aracılığıyla iPhone veya iPad’lerine yükleme fırsatı elde ediyor.

Tabii ki, söz konusu sürümün beta aşamasında olduğunu ve kullanıcıların bu sürümü birincil cihazlarına yüklememelerini hatırlatmak gerekiyor. Kararlılık açısından epey yol almış gibi görünse de, iOS 9’un herkese açık beta sürümünde çeşitli hatalar olabilir hatta bazen pilin normale göre daha çabuk tükenmesi durumu da söz konusu olabilir. Apple beta sürümü için periyodik güncellemeler çıkaracağını söylüyor. Cupertino şirketi iOS için en son herkese açık beta sürümünü bu yılın başlarında iOS 8.3 için yayınlamıştı.

Apple’ın herkese açık beta sürümü yayınlamasının temelinde kullanıcılardan geri bildirim toplamak yatıyor. Bunun için Geri Bildirim Asistanı adında dahili uygulama da bulunuyor. Apple yayınladığı Sık Sorulan Sorular sayfasıyla program hakkında detaylı bilgi veriyor, ayrıca kullanıcılara beta sürümünü yüklemeden önce oluşturdukları iOS 8 yedeklemesine nasıl geri dönebilecekleri noktasında da bilgi veriyor.

iOS 9’un temel yenilikleri arasında Siri’nin takvim kayıtlarını ekleme veya çalma listeleri tavsiye etme gibi işlevleri otomatikleştirmesini sağlayan proaktif işlevler bulunuyor. Ayrıca pil ömrünü artıran düşük güç modu, Apple Haritalar için toplu taşıma bilgileri ve yeni News uygulaması da diğer yenilikler arasında listeleniyor. iPad için de iki uygulamayı aynı ekranda kullanmayı sağlayan Split View modu geliyor.

iOS 9’un final sürümü muhtemelen eylül ayında, yeni iPhone’ların piyasaya çıkmasıyla birlikte yayınlanacak. Eğer sonbaharı beklemek istemiyorsanız, iOS 9 beta programına kayıt yaptırabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER