EğlenceManşetler

Apple tüm yazılım platformları için yeni geliştirici beta’ları yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple

Apple OS X, iOS, tvOS ve watchOS gibi tüm yazılım platformları için yeni beta sürümleri yayınladı.

iOS 9.3 beta 3 ile birlikte paylaşılmış iPad’lerde kimlik doğrulama ve Bluetooth eşleştirmeyle ilgili bazı hatalar gideriliyor. Bunun yanı sıra Night Shift ve Notlar uygulamasında tutulan notları Touch ID ile emniyet altına alma gibi özellikler de yer alıyor.

tvOS 9.2 beta 3 ise Live Photos görüntüleri TV ekranına taşıyor, bunun yanı sıra iCloud fotoğraf arşivi için de tam destek sunuyor. Ayrıca konferans odası görüntüleme modu ve Apple TV uygulamalarını klasörlere ekleme özeliği de bulunuyor.

Büyük ihtimalle Apple TV için tvOS 9.2 beta 3 ile işareti verilen en büyük yeniliklerden bir tanesi dikte özellliğidir. Dikte sayesinde Apple TV’nin sanal klavyesini kullanarak zahmete girmek yerine doğrudan konuşarak yazdırmanız mümkün olacak.

iOS beta 3 gibi watchOS beta 3 de daha çok hatalarla ilgileniyor. Yakınlardaki servisleri ve iş yerlerini bileğe getiren yeni bir Haritalar özelliği watchOS 2.2 sürümüyle birlikte gelecek en önemli yenilikler arasında gösteriliyor.

Mac tarafındaysa OS X’in gelecek sürümüne ait beta Live Photos görüntülerini Mesajlar uygulamasına getiriyor. Ayrıca güvenli Notlar özelliği de ekleniyor. Böylelikle iOS ve OS X birbirini biraz daha fazla şekilde tamamlayacak yazılım platformlarına dönüşecek.

Bu beta sürümleri şu an için sadece geliştiriciler için sunuluyor. Eğer bir geliştirici hesabınız yoksa, biraz daha beklemeniz gerekiyor. Apple şu an beta olarak dağıttığı sürümleri birkaç hafta sonra tüm kullanıcılara dağıtmış olacak.

İLGİLİ HABERLER