Manşetler

Apple yeni emojiler getiren iOS 9.1 güncellemesini yayınladı

iphone 6s

iphone-6s-inceleme-00016

Apple, iOS 9’un üstüne küçük eklemeler yapan iOS 9.1 güncellemesini yayınladı. Güncellemenin kuşkusuz en çarpıcı parçası ise iOS kullanıcılarına sunulan yeni emojiler. Kutsal mekanlardan farklı sandviçlerden, tek boynuzlu bir attan yeni surat ifadelerine kadar pek çok emoji iOS 9.1 ile iOS cihaz sahiplerinin kullanımına açılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 9 İncelemesi

Güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik ise iPhone 6s ve iPhone 6s Plus sahiplerini ilgilendiriyor. Live Photos özelliğinde iyileştirmeler yapan Apple, özelliğin daha iyi çalışmasının önünü açıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s İncelemesi

Live Photos özelliğinde iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, bir fotoğraf karesinin yakalanmasından önceki ve sonraki 1,5 saniyeyi de kaydederek canlı bir fotoğraf oluşturuyor. Ancak karenin yakalanmasının ardından yapılan kayıtta genellikle telefon aşağıya indirildiği, hatta cebe koyulduğu için ortaya şık bir canlı fotoğrafın çıkması mümkün olmuyor.

iOS 9.1 ile birlikte kamera iPhone’un aşağıya doğru indiğini otomatik olarak algılayacak ve kaydı durduracak. Böylelikle Live Photos özelliğinin daha etkileyici kullanımı mümkün hâle gelecek.

İLGİLİ HABERLER