Teknoloji

Apple iOS 8’e geri yüklemeyi tavsiye ediyor, iOS 8.0.2 birkaç gün içinde yayınlanacak

apple-ios-8-0-1-no-service-250914

Apple yaptığı bir açıklamayla iOS 8.0.1 güncellemesini düzeltmek için çalıştığını kaydetti ve tamir edilmiş güncellemenin önümüzdeki birkaç gün içinde yayınlanacağını söyledi. Bu arada şirket iOS 8.0.1 güncellemesini yükledikten sonra hem hücresel şebeke servisi hem de Touch ID özelliği devre dışı kalan kullanıcılar için bir geri yükleme yöntemi de verdi.

iOS 8.0.1 güncellemesinde yaşanan bu problemler iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcılarını etkiledi. Her iki cihaz da henüz Türkiye’de satışa sunulmadığı için, yurt dışından yeni iPhone’ları satın alan kullanıcılar dışında kalanlar bundan çok etkilenmemiş olmalılar. Apple, sorundan etkilenen kullanıcıların iTunes üzerinden iOS 8’i geri yükleyebileceklerini kaydetti. Ayrıca düzeltmeleri içeren iOS 8.0.2 güncellemesinin de önümüzdeki birkaç gün içinde yayınlanacağını vurguladı.

iOS 8.0.1’i iPhone 6 veya iPhone 6 Plus cihazlarına yükleyip sorun yaşayan kullanıcılar aşağıdaki adımları takip ederek cihazlarını geri yükleyebilirler:

  1. iTunes’un en güncel versiyonunu kullandığınızdan emin olun.
  2. iPhone’u iTunes’a bağlayın.
  3. iPhone’u iTunes aracılığıyla Mac veya PC’ye yedekleyin. iCloud yedekleri üzerinden aralarında iOS 8.0’ın da bulunduğu eski versiyonlara geri yükleme yapılamıyor.
  4. Cihaza uygun yükleme dosyasını indirin:
  5. iTunes’ta geri yükleme yaparken indirdiğiniz dosyayı seçin:
    • Mac: Option tuşuna basarken Güncellemeleri Denetle düğmesine tıklayın.
    • Windows: Shift tuşuna basarken Güncellemeleri Denetle düğmesine tıklayın.
  6. iOS 8’i cihazınıza yüklemek için Güncelle’ye basın.
İLGİLİ HABERLER