Manşetler

Apple iOS 8 ile sunacağı Healthbook uygulamasıyla sağlık ve egzersiz takibine daha fazla odaklanacak

9to5Mac’te yer alan habere göre, Apple bu yıl içinde yayınlayacağı iOS 8 ile sağlık ve egzersiz takibi üzerine odaklanacak. Mobil işletim sisteminin birincil özelliğinin sağlık olacağı ifade edilirken, şirketin bu yıl piyasaya çıkması beklenen akıllı saati iWatch’un da sağlık takibine yönelik sensörler barındıracağı belirtildi.

iwatch-konsept-todd-hamilton-220114

Haberde iOS 8’de görsel olarak bir değişiklik beklenmediğinin altı çizilirken, şirketin yazılım güncellemesinde sağlık, performans ve Apple Haritalar uygulamasını geliştirme üzerine yoğunlaşacağı bildirildi. Şirketin iOS 8’e ABD’nin Vermont eyaletinde bulunan bir kayak merkezinden hareketle ”Okemo” kod adını verdiği iddia edildi.

iOS 8’de yer alacağı söylenen Healthbook isimli uygulamanın sağlık ve egzersiz takibi konusunda ana yükümlülüğü üstlenmesi bekleniyor. Nike+ Move uygulamasına benzer bir yapıda olduğu ifade edilen Healthbook’un yakılan kalorileri, atılan adımları ve kilo verme sürecini takip edeceği ve bu işlemde iPhone 5s’te yer alan M7 hareket işlemcisinden faydalanacağı belirtildi. iWatch sensörlerinden alınan kan basıncı ve kalp atış hızı gibi değerlerin de Passbook’a benzer bir görünüme sahip olması beklenen uygulamaya aktarılacağı da gelen bilgiler arasında. Şirketten iWatch konusunda resmi bir açıklama gelmese de, pek çok kişi Apple’ın bu yıl içinde akıllı saat pazarına girmesini bekliyor.

İlgili >> 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER