Manşetler

Apple iOS 8.3 için herkese açık beta sürümünü yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios-8-3-beta-120315

Apple ilk kez normal kullanıcıları yakında çıkacak bir iOS güncellemesini test etmeye davet ediyor. Şirket hevesli iPhone sahiplerinin iOS 8.3’ü yılın ilerleyen aylarındaki resmi çıkışından önce test etmelerine olanak sağlayan sayfayı erişime açtı.

Ne var ki, iOS kullanıcılarının yoğun ilgisi üzerine sınırlı kontenjana sahip beta programında bütün boş yerler doldu. Eğer bu bağlantıdan Apple Beta Yazılım Programı sayfasına girip Apple kimliğinizle giriş yaptığınızda sadece OS X Beta Yazılım Programı’na katılm bağlantısını görüyorsanız, o hâlde şansınız kalmamış demektir. Eğer Apple iOS 8.3’ün testi için yeni kontenjan açarsa, iOS 8.3 beta 3’ü test etmeniz ve Siri’yi Türkçe olarak kullanmanız mümkün olabilir.

Şanslı olup iPhone’unu iOS 8.3 beta test programına kaydettirmeyi başaran kullanıcıların cihazlarını beta yazılımı için sıfırlayan bir paket dosyasını yüklemeleri gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra iOS 8.3’ü yüklemek; yeni emoji’ler, kablosuz CarPlay desteği, Google kullanıcıları için daha kolay kullanıcı girişi imkanı, Türkçe konuşan ve anlayan Siri ile hata düzeltmelerini içerecek güncellemeden şimdiden yararlanmak mümkün olacak. Tabii ki, söz konusu yazılım beta sürecinde olduğu için çeşitli takılmalar veya hatalarla karşılaşmak hâlâ mümkün olacak.

iOS’in mevcut versiyonu 8.2 geçtiğimiz pazartesi günü Apple Watch etkinliğinden sonra yayınlanmış ve Apple’ın giyilebilir ürünü için iPhone’lara gerekli olan desteği getirmişti.

İLGİLİ HABERLER