Manşetler

Apple iOS 5 ile birlikte Android cihazlarındaki gibi havadan yazılım güncelleme seçeneği sunabilir

iPhone, iPad veya iPod’unuzun yazılımını güncellemek için bu cihazları bilgisayara bağladığınız günler çok yakında tarih olabilir. iOS 5 ile birlikte yazılım güncellemelerinin Android cihazlarında olduğu gibi kablosuz bağlantı üzerinden (over-the-air) gerçekleştirilebileceği söyleniyor.

9to5Mac sitesinin çeşitli kaynaklardan aldığı bilgiye göre Apple, ABD’de faaliyet gösteren Verizon Wireless ile kablosuz bağlantı üzerindne yazılım güncellemeleri için gerekli altyapının sağlanması konusunda pazarlıklar yürütüyor. Benzer görüşmelerin AT&T ile de yürütülüp yürütülmediği hususunda herhangi bir bilgi ise henüz elde edilmiş değil.

iOS güncellemelerinin kablosuz bağlantı üzerinden yapılabilmesi için Apple’ın güncelleme sisteminde temel değişiklikler yapması gerekiyor. En önemlisi, Apple basit bir güncelleme için tüm işletim sisteminin indirilmeye gerek duyulmasına son vermesi gerekiyor. Örneğin, dün çıkan ve konumla ilgili problemleri gideren iOS 4.3.3 güncellemesini cihazlarına kurmak isteyenler 662 MB gibi devasa bir dosyayı indirmek zorunda kaldı. Bu da 3G bağlantısına sahip olan abonelerin kotalarının harcanması anlamına geliyor.

Her ne kadar, haberde Verizon Wireless veya AT&T adı geçiyor olsa da, Apple büyük boyutlu dosyaların indirilmesi için Wi-Fi bağlantısını zorunlu kılma prosedürünü güncelleme dosyalarının kablosuz bağlantı üzerinden indirilmesi sırasında da uygulayabilir.

iOS 5 ile ilgili detayların gelecek ay düzenlenecek WWDC 2011’de ortaya çıkması bekleniyor. Bakalım, sözü edilen havadan güncelleme özelliği iOS 5 ile birlikte iPhone, iPad ve iPod touch’a gelecek mi?

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER